¨

Skoleredninger koster skolebusser

Foto: TV ØST

Politikerne i Næstved Kommune skal tage stilling til et forslag om at spare tre skolebusser væk som kompensation for, at fire skoler undgik lukning.

Fire skoler i Næstved Kommune blev sidste år reddet på målstregen, da politikerne tog et forslag om at lukke dem af dagsordenen. Men der skal stadig spares, og pengene skal så bare findes et andet sted, og nu er øjnene rettet mod tre skolebusser. Det skriver Sjællandske.

Læs også: Til Næstveds politikere: Luk skoler for at sikre kvalitet

Politikerne i børneudvalget skal tage stilling til et forslag om at spare 2,5 millioner kroner på skolebuskørsel til og fra Korskildeskolen og Fladsåskolen. Det er de eneste to skoler i kommunen, som har skolebusser tilknyttet. Resten af kommunens elever tager de almindelige rutebiler, og det må eleverne på de to nævnte skoler altså også i fremtiden, hvis altså forslaget vedtages.

Politikerne skal behandle forslaget inden 1. februar, så aftalen med Ørslev Busser i givet fald kan opsiges i tide til, at skolebusserne stopper med at køre fra næste skoleår.

Læs også: Politikere dropper skolelukninger i Næstved

Busplanen giver dog kun en del af den besparelse på 7,5 millioner kroner, som skolelukningerne ville have givet. Politikerne valgte i øvrigt at droppe at lukke skoler, fordi der ikke kunne opnås politisk flertal til forslaget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App