Skoleelever i voldsom slåskamp i Fensmark

En ubehagelig video florerer blandt unge i Fensmark. Den viser to elever fra hver sin skole i et vildt slagsmål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En voldsom episode har skabt røre på Holmegaardskolen i den sydsjællandske by Fensmark med knap 5.000 indbyggere.

En elev fra en af skolens større klasser er filmet i ophedet slagsmål med en elev fra Holmegaard Heldagsskole. 

- Det er en meget ubehagelig video at se på, siger Holmegaardskolens leder Hans Stokholm til TV ØST.

Han fortæller videre, at både politi og SSP er involveret i sagen.

quote Der står drenge og hepper på dem, der slås. Det er usmageligt, og det skal stoppes med det samme

Anne Mortensen, SSP-konsulent i Næstved Kommune

Videoen viser blandt andet den ene dreng give den anden et hårdt knytnæveslag i ansigtet, hvorefter den ramte dreng falder omkuld. Mens han ligger på jorden, får han tildelt flere slag.

Blev groft provokeret 

Forud for sin voldsomme opførsel er drengen, der uddeler slagene, tilsyneladende blevet groft provokeret med nogle svære personlige problemer, han kæmper med.

Episoden er foregået uden for skoletid, men filmet af andre unge fra blandt andet Holmegaardsskolen. På videoen høres tilskuerne komme med flere tilråb til kamphanerne.

Muligvis arrangeret slagsmål

Ifølge skolelederen er der rygter om, at der er tale om et arrangeret slagsmål, hvor to grupper har aftalt at mødes et bestemt sted i byen. Det skulle være sket flere gange i løbet af den seneste uge. Andre kilder siger dog til TV ØST, at slagsmålet opstod mere eller mindre tilfældigt.

- Vi har også oplevet, at en del unge kører rundt på larmende knallerter, og der har tilsyneladende også været afholdt en fest her på skolens område i weekenden med en masse svineri til følge, siger Hans Stokholm.

quote Vi har også oplevet, at en del unge kører rundt på larmende knallerter, og der har tilsyneladende også været afholdt en fest her på skolens område i weekenden

Hans Stokholm, leder af Holmegaardskolen

Han har nu kontaktet de involverede drenge fra Holmegaardskolen samt deres forældre og desuden informeret om episoden på skolens intranet.

- Det er bestemt ikke noget, vi kan tolerere. Hverken selve slagsmålet, eller at eleverne filmer det og deler det med hinanden, fastslår skolelederen, der dog understreger, at det er foregået i elevernes fritid.

SSP ser alvorligt på sagen

Kommunes SSP-konsulenter ser meget alvorligt på sagen. 

quote Vi lægger stor vægt på den forebyggende indsats blandt alle forældrene, så det her ikke gentager sig

Anne Mortensen, SSP-konsulent i Næstved Kommune

- Jeg har set 3-4 videoer, hvor der står drenge og hepper på dem, der slås. Det er dybt krænkende, og det skal stoppes med det samme. Vi gør alt, hvad vi kan for at få fat på de involverede elever og deres forældre. Samtidig vil vi lægge stor vægt på den forebyggende indsats blandt alle forældrene, så det her ikke gentager sig, siger Anne Mortensen, som er SSP-konsulent i Næstved Kommune.

I morgen er der forældremøde på Holmegaardskolen, hvor sagen vil være på dagsordenen.