Skole brugte halv million kroner for meget på møbelkøb

Det kostede Susålandets Skole i Glumsø 550.000 kroner mere at købe møbler, end det burde have gjort, fordi det ikke blev tjekket, om kommunen havde en indkøbsaftale på området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regningen lød på 800.000 kroner, da der skulle købes møbler til indskolingen på Susålandets Skole i Glumsø, men den kunne have nøjes med at være på 250.000 kroner, hvis de ansvarlige for indkøbet havde tjekket kommunens indkøbsaftaler. Det fortæller P4 Sjælland.

I tirsdagens udgave af Sjællandske erkender Næstved Kommunes indkøbs- og udbudschef Lotte Elming, at der ikke i det givne tilfælde blev kigget på kommunens aftaler, før der blev købt ind, men påpeger samtidig, at kommunen er en stor organisation med 60.000 vareenheder, der skal holdes styr på, og at der sker fejl indimellem.

Hun har regnet sig frem til, at kommunen ville kunne spare 10 millioner kroner årligt, hvis de ansatte blev bedre til at bruge indkøbsaftalerne, og hun medgiver, at der er plads til forbederinger. Lige nu ligger Næstved Kommune på en procent på 53 i forhold til korrekte indkøb. Ifølge Lotte Elming kunne den godt ligge på 85-90 procent i stedet for.