Sigtet løslades i sag om voldtægt på Herlufsholm Kostskole

Drengen, der er mistænkt for at have voldtaget en pige på Herlufsholm Kostskole, bliver løsladt senere i dag. Han er stadig sigtet i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ikke noget grundlovsforhør i sagen, hvor en mandlig elev på Herlufsholm Kostskole, er mistænkt for at have voldtaget en lidt yngre pige på skolen.

Drengen, der går i 9. klasse på skolen, bliver løsladt senere i dag, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Eleven blev anmeldt og anholdt torsdag, men kostskolens ledelse har kendt til sagen siden mandag aften efter sengetid. De valgte dog at undlade at anmelde sagen til politiet. Pigen blev indlagt på skolens sygehus.

Tilkaldte specialist

Tirsdag mødtes skolens ledelse med pigens forældre, hvor også en specialist i seksuelle krænkelser og mediator deltog. Specialisten havde forinden haft en lang snak med pigen, der går i 8. klasse. Også den anklagede dreng fik en snak med specialisten.

Skolens ledelse opfordrede pigens forældre til at vurdere, om sagen skulle anmeldes til politiet. Det valgte forældrene så at gøre torsdag, hvorefter drengen blev anholdt.

Han er siden blev afhørt af politiet, og han er fortsat sigtet i sagen.

Tidligere sat i forbindelse med voldtægt

Det er ifølge BT ikke første gang, at den kendte kostskole sættes i forbindelse med en voldtægtssag.

Tilbage i 2006 blev en 16-årig dreng frifundet for tiltalen om at have voldtaget en jævnaldrende pige fra sin klasse.

Med dommerstemmerne 2-1 blev drengen frifundet ved en domsmandsret i Næstved.

Herlufsholm Kostskole blev stiftet i år 1565 og er dermed Danmarks ældste kostskole. Den mere end 450 år gamle kostskole er blandt andet kendt for at være dér, hvor velhavende forældre sender deres børn i skole.

Herlufsholm har fungeret som skole siden 1560, og mange kendte og kongelige har været elever.