¨

Sexbetjent rørte ved dreng i retten

Foto: TV ØST

Under en pause i retten rørte 55-årige Jørgen Fledelius, der blev idømt tre års fængsel for seksuelle krænkelser af ni drenge, ved en af de fremmødte drenge.

Onsdag var den sidste retsdag i sagen om Jørgen Fledelius. Han endte med at få tre års fængsel for sine sexkrænkelser af i alt ni drenge, men inden sagen blev afgjort, nåede den 55-årige eksbetjent at antaste en af de drenge, der har været impliceret i sagen, skriver Sjællandske.
 
Det skete i en pause, hvor Fledelius tilsyneladende ikke kunne dy sig for at røre ved den pågældende dreng. Selv om han var flankeret af to betjente, lykkedes det ham at tjatte til drengen, som skyndte sig at gå væk fra ham.

- Vi er altså slet ikke venner, sagde drengen som reaktion på berøringen, skriver avisen.

Han var som flere andre drenge mødt op for at følge domsafsigelsen. Det samme var mange fædre og mødre til de implicerede, og også drengenes tidligere skolelærer fulgte med.

Ifølge Sjællandske valgte politianklager Louise Pitzner-Schmidt ved de efterfølgende pauser at bede betjentene om at gå først ud af retslokalet med Jørgen Fledelius, mens hun fik de omkring 20 tilhørere til at vente.
 
Domsmandsretten fandt senere på dagen Jørgen Fledelius skyldig i såkaldt grooming.

- Det handler om udnyttelse og misbrug af din psykiske og fysiske overlegenhed i forsøget på at få sex med mindreårige, sagde retsformand Anders Martin Jensen under domsafsigelsen.

Han blev idømt tre års fængsel, og han skal betale drengene erstatninger, der tilsammen løber op i 125.000 kroner. Han blev desuden frakendt retten til at beskæftige sig med børn både professionelt og i sin fritid.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App