Sex-krænker lærer stadig mindreårige at ride

I 2005 blev han dømt for at tungekysse og krænke en 12-årig pige på en ridelejr. Efterfølgende blev han udelukket fra at undervise børn og unge under 18 år. I dag underviser han stadig mindreårige i Suså Rideklub. Se TV2 ØSTs videooptagelser her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen kort:

I sommeren 2005 blev Niels Erik Larsen anklaget for at have tungekysset og gentagende gange krænket en 12-årig pige seksuelt på en ridelejr på hans hestesportscenter.

I 2006 blev han idømt 60 dages fængsel i sagen heraf 30 dages ubetinget. Han blev ikke fradømt retten til at arbejde med børn og unge, sådan som anklageren havde ønsket det. Men Danmarks Idræts Forbund udelukkede ham fra at undervise børn og unge i 15 år.

Videooptagelser TV2 Øst har lavet viser at Niels Erik Larsen står for den daglige drift i Suså Rideklub. Selvom rideklubbens aftale med Danmarks Idrætsforbund lyder:

”Niels Erik Larsen må ikke have nogen form for fagligt eller pædagogisk ansvar i forbindelse med aktiviteter i Suså Rideklub, der involverer børn og unge under 18 år. Dette omfatter al rideundervisning, teoretisk såvel som praktisk..”

På TV2 ØST’s videooptagelser kan man også se Niels Erik Larsen undervise mindreårige ridepiger i springtræning.

Herunder kan du se TV2 ØST optagelser af Niels Erik Larsens undervisning:
[video:flv:090520_rideoptagelser.flv]

- Vi ser meget alvorligt på det. Vi har en helt fast aftale med Suså Rideklub om at han ikke må deltage i aktiviteter med børn og unge under 18 år. Vi vil bede klubben om en udredning, men hvis det er står til troende, står de til eksklusion, siger Jan Darfeldt fra Danmarks Idrætsforbund til TV2 ØST.

Privat undervisning
Niels Erik Larsen selv siger at springundervisningen er hans private undervisning og at pengene, som rytterne betaler går i hans egen lomme.

- Jeg underviser springholdet også dem under 18 år. Men her får rytterne et andet girokortnummer, når de skal betale, siger Niels Erik Larsen.

På den måde omgår Suså Rideklub og Niels Erik Larsen altså udelukkelsen fra Danmarks Idrætsforbund, men ingen steder i rideklubbens materiale kan man se, at der skulle være tale om privatundervisning.

INTERVIEW: Mor til den krænkede (Video)

Pia Dues 12-årige datter blev krænket af Niels Erik Larsen. Hun forstår ikke at andre forældre vil lade ham undervise deres børn.
Se interviewet med Pia Due

INTERVIEW: Fortryder han ikke greb ind (Video)

Bjørn Jensen var frivillig på ridelejren, hvor overgrebet fandt sted. I bagklogskabens lys fortryder han, at han ikke greb ind tidligere.
Se interview med Bjørn Jensen