¨

Seks års fængsel til seriebrandstifter

Foto: TV ØST

Mand dømt for at bringe flere mennesker i fare ved at stikke ild på huse, hvor folk lå og sov.

Seks år i fængsel blev straffen til den mand, der torsdag blev dømt for over en længere årrække at stå bage en lang stribe alvorlige brande i det vest- og sydsjællandske.

I alt blev den 29-årige Christian Jørgen Olsen dømt for at have anstiftet otte år brande fra 2007 og frem til 2011.

Manden havde gennem nogen tid været under politiets mistanke, fordi brandene altid opstod i nærheden af hans bopæl.

Retten i Næstved oplyser, at matematiske beregninger fra Københavns Universitet har konkluderet, at sandsynligheden for, at en person vil opleve så mange brande som manden, er i størrelsesordenen 1:100 milliarder.

Men først efter en brand i en beboelsespavillon i Slagelse i januar i år mente efterforskerne, at de havde materiale nok til at anholde manden.

Branden var tæt på at koste menneskeliv, da en 29-årig kvinde lå og sov i træpavillonen, mens hendes hus var under ombygning.

Politifolkene kunne følge fodspor i sneen, der gik direkte fra brandstedet og hjem til mandens bopæl, hvor han tilsyneladende havde forsøgt at brænde sine sko i brændeovnen.

- Det er rigtigt, at jeg brændte nogle gamle sko. Jeg brændte alt, hvad der kunne brændes, for huset var utæt, og vi havde ikke så mange penge, har han forklaret i retten.

Også andre af de brande, manden blev dømt for, kunne have kostet intetanende sovende mennesker livet.

Han blev således også dømt for at stikke ild i stråtaget på en ejendom i Store Merløse og på en ligeledes stråtækt ejendom i Slagelse.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App