Se videoen: Den femte kongeboa fundet i lejlighed

Efter lidt over en måned er den sidste af de 5 slanger, der i starten af marts blev sluppet ud i Sandved, nu fundet i live. Den havde gemt sig i en lejlighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag aften dukkede den sidste af de 5 slanger, som i begyndelsen af marts blev lukket ud i Sandved, pludseligt op i en lejlighed.

- En af mine kammerater kom og sagde, at den sidste af slangerne var blevet fundet hos en af vores fælles kammerater, og så kom de herhen med den. Jeg synes, det er lidt vildt, for jeg havde ærlig talt regnet med, at den ville blive fundet død et sted efter så lang tid, siger Uffe Vinther, der bor i Sandved og har de andre slanger hos sig.

Læs også: 5 kvælerslanger sluppet løs i Sandved

3 af slangerne blev fundet forholdsvis hurtigt 3 forskellige steder i den lille by mellem Skælskør og Næstved. Dagen efter dukkede den fjerde op ved købmanden, men den var så nedkølet, at den endte med at dø, selv om Uffe Vinther og familien ihærdigt forsøgte at genoplive den.

Fandt varme i lejlighed

De 5 kongeboaer blev lukket ud af en ven til ham, der ejer slangerne. Han havde lovet at passe dem, men kunne tilsyneladende ikke helt magte opgaven og valgte at slippe dyrene ud i det fri.

Læs også: Endnu en slange fundet

Nu er den sidste slange så fundet i en lejlighed, hvor den har kunnet holde varmen i lidt over en måned og derfor stadig er i live.

Vil gerne beholde dem

Slangen er en rød panamaboa, som har fået navnet Etiphal, der på hebraisk betyder 'et mirakel af Gud'. Den er omkring 50 centimeter lang, mens den største af de andre er mellem 2 og 2,5 meter lang. Indtil videre er det aftalt med politiet og ejeren, at slangerne bliver hos Uffe Vinther, men han håber, at der snart bliver fundet en permanent løsning.

- Vi knytter os jo mere og mere til dem og vænner os til, at de er her, så hvis ejeren ikke vil have dem tilbage, vil vi gerne beholde dem, siger han.

Læs også: 57-årig vil blive sigtet for at efterlade kvælerslanger

Ejeren kommer en gang om ugen og ser til slangerne og betaler stadig de rotter og mus, de spiser. Den 57-årige mand, der skulle passe slangerne, er blevet sigtet for at overtræde dyreværnsloven.