Se billederne af de overfyldte tog: - Vi føler os som gidsler

Pladsmangel er én af de ting, som pendlere i Næstved kritiserer DSB for. Se billeder af de overfyldte tog her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi føler os som gidsler, og jeg synes det er helt grotesk, at der ikke kommer en løsning på problemerne, siger Carsten Hansen, der dagligt pendler fra Næstved til København for at komme på arbejde.

Pendlerne i Næstved har nemlig flere gange oplevet, at togene er overfyldte, så man ikke kan komme med toget.

Pendlerne melder om kritisable forhold, som gør sig gældende både på Sydbanen fra Nykøbing Falster via Ringsted til København, og på Nordvestbanen, som kører mellem Kalundborg, Holbæk, Roskilde og til København.

quote Vi føler os som gidsler, og jeg synes det er helt grotesk, at der ikke kommer en løsning på problemerne

Carsten Hansen, pendler fra Næstved til København

Pendler Anja Kvist har sendt billeder af forholdene i DSB’s tog. Billederne er fra den 4. februar og frem til i sidste uge.

Her kunne hun ikke komme med toget fra Høje Taastrup til Næstved på to afgange, fordi myldretidstogene kun kørte med et togsæt hver – og derfor var overfyldt.

 
 
Foto: Anja Kvist
 
 
Foto: Anja Kvist

Forholdene på togene skaber frustration blandt passagererne, lyder det fra pendlerne. 

- Jamen, jeg kan slet ikke finde ord for det. Folk har været ved at komme op og slås. I sidste uge oplevede jeg det nede på stationen i Næstved, siger Birgitte Hansen, der også pendler fra Næstved.

Problemerne begyndte i slutningen af januar, da DSB opdagede, at deres ME-lokomotiver slog revner i akserne. Lokomotiverne bliver brugt til at trække dobbeltdækkertogene, og derfor måtte de 33 lokomotiver fjernes fra Syd- og Nordvestbanerne.

Ifølge DSB bliver situationen bedre inden for kort tid, da DSB løbende har sat lokomotiver ind, efterhånden som de bliver klar til at køre igen. 

 
 
Foto: Anja Kvist
 
 
Foto: Anja Kvist
 
 
Foto: Anja Kvist