Sandved tager danmarksrekorden i antallet af fartbøder

Borgere i Sydsjælland kører for stærkt. Og faktisk er Sandved ved Næstved det område i landet, som får flest fartbøder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fartbøllerne finder man i Sandved-området ved Næstved. 

For nu er der faktisk tal på, at Sandved får klart flest fartbøder i landet. Ifølge en analyse, som DR har foretaget af tal fra Rigspolitiet, så er Sandved det område, hvor flest får bøder. 

For hver 1.000 bilister, der kørte forbi politiet målere, fik 173 en fartbøde. Og lige til sammenligning så var det kun én ud af 1.000 i Beder ved Aarhus, som fik en fartbøde. 

quote Det er foruroligende

Erik Mader, leder af færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Erik Mader, leder af færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forklarer, at en årsag til den høje fart ved Sandved er, at det er én lige strækning gennem byen. Der er kun et enkelt sving og ellers er den en lige landevej. Og så får folk ikke taget hensyn til, at de faktisk kører gennem en by, hvor hastigheden skal være lavere. 

- Det er foruroligende, siger Erik Mader til TV ØST.

Tværfagligt samarbejde med vejmyndighederne

Erik Mader forklarer, at godt halvdelen af trafikdræbte skyldes for høj fart. 

- Og så kan det godt være, at nogle vil sige "der sker aldrig noget", "der har aldrig været en ulykke i Sandved", men her vil jeg hellere være forebyggende og sørge for, at der så heller ikke sker ulykker, siger Erik Mader. 

Han forklarer, at de kører ud og laver de her kontroller af hastigheder. Samtidig har de et tværfagligt samarbejde med vejmyndighederne - også kaldt kommunen. 

- Det er kommunen, som kan lave nogle ændringer såsom vejbump eller vejchikaner. Men det handler jo også tit om, om der er økonomi til det, siger Erik Mader.

Generelt er Sydsjælland værst i landet til at køre for stærkt, viser DRs analyse.