¨

Rockerkonflikt: Skud affyret mod families hus

Foto: TV ØST

Natten til tirsdag er der affyret flere skud mod et hus i Næstved. Familiens søn har relationer til rockermiljøet, og det kan være årsagen til episoden.

Et hus på Kildemarksvej i Næstved blev natten til tirsdag ramt af skud. Lidt efter klokken 2 blev der affyret flere skud mod vinduer og vindueskarm, og episoden har formentligt en sammenhæng med den verserende rockerkonflikt i byen.

- Familien i huset har en søn, som færdes i bandemiljøet i Næstved, og det kan være begrundelsen for, at det netop går ud over det hus. Heldigvis blev ingen ramt, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tl TV2 ØST.

Han vil dog ikke komme ind på, hvilken gruppering sønnen har relationer til, eller hvor gammel han er. Til gengæld fortæller han, at sønnen ikke selv var til stede i huset, da skuddene blev affyret. 

Rockerplaget by

Næstved har den seneste tid været plaget af flere rockerreletarede opgør. Natten til mandag den 9. december blev en 22-årig mand skudt og dræbt, mens han lå i sin seng på Morsøvej. Manden havde relationer til rockergruppen Westside Nation, der er en udbrydergruppe af Bandidos. Udbryderne har i skarpe toner kritiseret Bandidos' ledelse i sommer, og det er formentligt en af årsagerne til, at konflikten er optrappet.

26. november blev en 30-årig mand stukket ned i sit hjem på Gallemarksvej. Han slap dog fra overfaldet med livet i behold, og 12. december blev en 24-årig mand varetægtsfængslet i 4 uger for at stå bag. Det viste sig, at de begge 2 har relationer til Westside Nation, og at der var tale om et internt opgør.

Hænger sammen

Politiet har med forskellige tiltag forsøgt at dæmme op for konflikten. Blandt andet valgte de 23. oktober at forbyde enhver form for adgang til Westside Nations rockerborg på Præstøvej i Næstved. Forbuddet blev ophævet 4. december. Til gengæld er der nu sat videoovervågning op foran huset. 

Søren Ravn-Nielsen siger til TV2 ØST, at han formoder, at skudepisoden i nat har relationer til den igangværende konflikt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App