Rockerborg er stadig forbudt område

Politiet forlænger endnu engang forbuddet mod at komme i rockerborgen på Præstøvej i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For fjerde gang forlænger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiforbuddet mod at komme i rockerborgen på Præstøvej i Næstved. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Forbuddet blev første gang udstedet 23. oktober, og nu er det altså blevet forlænget i yderligere en uge frem til 27. november.

Akut konflikt

Baggrunden for at forbyde adgang til Præstøvej 6b i Næstved er en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der tidligere har været tilknyttet Bandidos, men som nu er brudt ud. Westside Nation er derfor i ”bad standing” hos Bandidos.

På baggrund af politiets efterforskninger og systematisk indsamlinger af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har politiet vurderet, at der er risiko for et angreb på adressen Præstøvej 6b, hvor Westside Nation har til huse. Adressen er placeret i et tæt bebygget boligområde centralt i Næstved.

Brande forstærker risikoen

Det seneste forbud, der blev givet den 13. november, udløber i dag. Det er imidlertid politiets vurdering, at der fortsat er stor risiko for voldelige angreb mod klubhuset på Præstøvej 6B, og derfor forlænges forbuddet i yderligere syv dage til og med den 27. november 2013.

-  I vores vurdering af den aktuelle situation har vi selvfølgelig også lagt vægt på, at der i nat har været en brand i Bandidos’ klubhus i Kvistgaard ved Helsingør. Sammenholdt med tidligere lignende brande blandt andet i Haslev kan vi ikke udelukke, at der kan være en forbindelse mellem brandene og den igangværende konflikt, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Forbuddet er udstedt i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme (”Rockerloven”).