Retssag om drab på to ældre mænd fortsætter - sendte billeder af seriemordere til medtiltalt

De to mænd, der er tiltalt for drab i Ruds Vedby og Vemmelev, skrev beskeder til hinanden om at gå på jagt. I dag fortsætter retssagen mod dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Hvem siger, at det ikke er mennesker, vi jager?

Sådan skrev en 35-årige tiltalt til en kvinde, han chattede med på internettet i dagene op til påske 2019. Det viser indhold fra mandens iPad, som anklager Susanne Bluhm i sidste uge fremlagde i Retten i Næstved.

Her står den 35-årige mand sammen med en 43-årig kammerat tiltalt for drab, brandstiftelse og usømmelig behandling af lig. Den 20. april 2019 blev den 68-årige Kiehn Georg Andersen udsat for grov vold og dræbt i sit hjem i Ruds Vedby. Efterfølgende blev hans lig smidt i en grusgrav i Blæsinge, mens der blev sat ild til det hus, han boede i alene.

Små to måneder efter, den 16. juni, blev 80-årige Poul Frank Jørgensen ligeledes dræbt. Også her blev der sat ild til mandens hus, mens den ældre mand lå død på stuegulvet.

Sagen mod de to tiltalte begyndte i sidste uge, den 11. august, og onsdag fortsætter sagen mod dem. Her fortsætter afhøringen af den 35-årige tiltalte.

Jagtgæster og hygning

Over to retsdage i sidste uge afgav de tiltalte forklaring i Retten i Næstved.  Her spurgte anklager Susanne Bluhm blandt andet til en korrespondance, der har været mellem de to tiltalte på Messenger. En korrespondance, der handler om jagt.

Hun fremlagde også en udskrivning af en chat mellem den 35-årige og en af de kvinder, som han ifølge sit eget udsagn fandt på internetsitet Sugardaters.  

blaesinge_grusgrav.jpg
Læs også
Tiltalt for dobbeltdrab ændrede forklaring igen: Vi er begge uskyldige
blaesinge_grusgrav.jpg
Læs også
Tiltalt for dobbeltdrab ændrede forklaring igen: Vi er begge uskyldige

Her spørger den 35-årige kvinden, om hun har planer i weekender og fortæller selv, at for ham ”står den på jagtgæster og hygning”.

- Det lyder også hyggeligt, selvom jeg ikke forstår mig på moderne jagt, skriver kvinden.

- Kommer man vel an på, hvad man jager og hvordan, svarer den 35-årige drabstiltalte.

- Det giver kun mening at jage mennesker, skriver kvinden.

- Hvem siger at det ikke er det, jeg gør, svarer den 35-årige.

VIDEO: Bliv klogere på, hvad det skete under det første retsmøde i sagen mod de to drabstiltalte mænd.

 

Erkender: Var med i Ruds Vedby

Den 43-årige har i retten erkendt, at han var med i Ruds Vedby hos Kiehn Georg Andersen den aften, da han blev slået ihjel, men at han intet havde med drab eller brandstiftelse at gøre.

Det var en kammerat, der slog den 68-årige ihjel, sagde han i retten og fortalte, at han ikke turde nævne navnet på kammeraten, da han er bange for, at der så vil ske noget med hans familie.

Den 43-årige nægter at have været i Vemmelev hos den 80-årige Poul Frank Jørgensen, men forklarede, at hans bekendte efter drabet i detaljer har forklaret ham om, hvad der skete.

Derfor har han en viden om drabene, der gør ham nervøs.

Skulle have en omgang med knojernene

I retten i sidste uge kom det også frem, at den 35-årige har skrevet til sin medtiltalte ven, at ”hvis vi skal af med noget vrede, har jeg masser af ideer”, ligesom de har korresponderet om en pige, der efter deres mening bliver behandlet dårligt af sin kæreste.

Hus efter mordbrand i Vemmelev
Læs også
Hvorfor skulle Poul og Kiehn dø? Politiet har afsluttet efterforskningen af drab på to ældre mænd
Hus efter mordbrand i Vemmelev
Læs også
Hvorfor skulle Poul og Kiehn dø? Politiet har afsluttet efterforskningen af drab på to ældre mænd

Her skrev de tiltalte om, at kæresten skulle have en omgang tæv med deres ringe (knojern, red.). Ren terapi, skriver den 35-årige.

- Ja, balsam for sjælen, svarer den 43-årige.

Adspurgt hvad det er for nogle ideer, den 35-årige har til at komme af med vrede, svarede han i retten, at samtalen handlede om, at de kunne træne sammen.

I retten har anklager Susanne Bluhm fremlagt chatsamtaler mellem de to tiltalte fra dagene omkring drabet på Kiehn Georg Andersen.

Den 19. april skrev de om aftenen sammen om, at de var klar. Og om morgenen den 21. april, altså morgenen efter drabet på Kiehn Georg Andersen, skrev de sammen igen. Her drejede samtalen sig om, at de begge havde en dejlig følelse i kroppen, og at den 35-årige havde nydt at stå op til bål i olietønden i haven fra morgenstunden.

Begge tiltalte afviste i retten, at dette skulle have noget med drabet på Kiehn Georg Andersen at gøre.

Hor, mord, ildebrand   

Anklageren har under afhøringerne af de tiltalte også spurgt til en tatovering, den 43-årige har på sine ribben. Her har han fået tatoveret ordene ”hor, mord, ildebrand”.

- Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at du er glad for tatoveringer, sagde anklager Susanne Bluhm under afhøringen af den 43-årieg med henvisning til, at den tiltalte mand er tatoveret i halvdelen af ansigtet. Begge hans arme er ligeledes så tatoverede, at de er helt blå.

Brand ved Vemmelev
Læs også
To drab forfærdede landsdel - nu begynder retssagen mod de formodede gerningsmænd
Brand ved Vemmelev
Læs også
To drab forfærdede landsdel - nu begynder retssagen mod de formodede gerningsmænd

- Hvornår fik du den tatovering på ribbenene, spurgte anklageren.

Ordene kan på mandens ribben kan, sat i forbindelse med drabssagen her, virke påfaldende og ildevarslende, men den tiltalte forklarede, at det er mange år siden, han fik sine ribben tatoveret.

- Det stammer fra punkverdenen, og jeg fik den sammen med min ekskone, der har den samme tatovering, sagde den tiltalte i retten.

Seriemordere og menneskekød

Begge mænd har under retssagen forklaret, at den 35-årige har en mørk, makaber og grænsesøgende form for humor. Anklager Susanne Bluhm har interesseret sig for billeder af forskellige seriemordere fremsendt fra den 35-årige til den 43-årige.

Blandt andet har han sendt billeder af the Zodiac-killer, Ted Bundy og Anders Breivik. Ligeledes kan man se, at han på sin iPad den 16. juni, samme dag som drabet på Poul Frank Jørgensen, søgte efter artiklen: Mærkelige ting, der sker med min krop, når jeg spiser menneskekød.

VIDEO: Her er, hvad der kom frem under det andet retsmøde om drabssagerne fra Ruds Vedby og Vemmelev.

 

Den 35-årige afviste i retten, at han skulle have en særlig interesse for seriemordere og understregede, at det bare var humor.

Havde artikel om drab i Gundestrup på telefon

Foruden billederne af seriemordere har den 35-årige tiltalte billeder af efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, og af Kim Kliver, der er politiinspektør samme sted, på sin telefon. Han har også en artikel liggende om et drab fra den 13. februar 2019 i Gundestrup. Et drab, der minder meget om de to, politiet mener, at de tiltalte har begået.

”Drabet på Finn var brutalt og koldblodigt”, hedder artiklen. Den er søgt frem på den 35-åriges telefon den 17. juni 2019, altså dagen efter drabet på Poul Frank Jørgensen.

Den tiltalte kunne i retten ikke forklare, hvorfor den ligger på hans telefon.

- Jeg kan ikke huske ham, men jeg ville have kunnet huske hunden, hvis det havde været mig, der havde gemt den, forklarede den 35-årige med henvisning til et billede af den dræbte, der holder sin hund i armene.

Retssagen fortsætter onsdag, og det forventes, at der falder dom i sagen den 9. september.


Nyhedsoverblik