Populær forlystelsespark giver igen underskud

Forlystelsesparken BonBon-Land taber millioner. For niende år i streg giver parken underskud, viser regnskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

BonBon-Land er ikke en god forretning for sine kapitalfondsejere. Sidste år gav parken et millionunderskud, og det har den gjort i årevis.

Det viser regnskabet for regnskabsåret 2017, der sluttede med september.

- Ledelsen arbejder fortsat på at implementere operationelle forbedringer, inklusive investeringer i nye aktiviteter designet til at forbedre udviklingen.

quote Vi er ikke fornøjede med et underskud og ville da gerne komme med bedre resultate, men vi er ikke bekymrede for fremtiden

Mattis Wilmms, direktør i BonBon-Land

- Ledelsen forventer, at de planlagte initiativer vil forbedre udviklingen og det er derfor forventningen, at det ordinære driftsresultat vil være positivt inden for tre-fem år, skriver BonBon-Land i regnskabet.

Noget skal der da også til. Omsætningen faldt sidste år med 4,6 millioner kroner til 27,1 millioner kroner. Det er det laveste i mindst ti år.

Det gjorde ikke noget godt for resultatet, der i regnskabsåret 2017 var et dundrende underskud på 6,8 millioner kroner.

Det laveste antal gæster i 20 år

Året forinden var der ifølge avisen cirka 350.000 gæster, hvilket var det laveste i mere end 20 år. 

- Vi er ikke fornøjede med et underskud og ville da gerne komme med bedre resultate, men vi er ikke bekymrede for fremtiden, siger direktøren.

- Mit hjerte bløder

BonBon-Land blev startet af BonBons stifter, Michael Spangsberg, i starten af 1990erne. Han solgte dog sin del til Parques Reunidos, en forlystelsesparkejer ejet af en kapitalfond i 2007.

Siden da har BonBon-Land været under kapitalfondsejerskab, for nuværende kapitalfonden Centaur.

Overskud har de nye ejere dog ikke set meget af. Siden regnskabsåret 2008/09 har BonBon-Land kun givet underskud. Samlet er der i perioden tabt 113,3 millioner kroner.

- Så længe vi kan give vejret skylden, så ser vi bare fremad. Men det er klart, at hvis det bliver rigtig godt vejr næste år, og der ikke kommer mange gæster, så ville vi blive bekymrede, sagde administrerende direktør Mattis Willms til TV ØST i 2016 efter endnu en skidt sommersæson.

Michael Spangsberg skrev i den forbindelse til TV ØST:

- Mit hjerte bløder.

Michael Spangsberg har efterfølgende startet flødebolleproduktion i eget navn med stor succes.