Politi: Skolebørn må ikke bruge gangbro

En gangbro i Næstved er så beskadiget efter en påkørsel af en kran torsdag eftermiddag, at politiet forbyder skolebørn at bruge broen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gangbroen over Vordingborgvej i Næstved har været spærret det meste af torsdag eftermiddag og aften, efter at en lastbil med kran kørte ind i den. Gangbroen er så beskadiget, at politiet torsdag aften advarer mod at bruge den.

- Der er rigtigt mange skolebørn, der bruger den om morgenen på vej til Sct. Jørgens Skole, men det må de ikke i morgen fredag. Broen er så ødelagt, at vi ikke kan forsvare, at den bliver brugt. Den er lukket for al færdsel i nogen tid og skal formentligt rives ned i næste uge, lyder det fra Henrik Carlsen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Glemte kranen

Han opfordrer derfor forældre til at sørge for, at deres børn finder en anden vej at gå til skole. Henrik Carlsen gætter på, at gangbroen er blevet ramt af kranen på grund af en forglemmelse.

- Broen er høj nok til almindelig trafik, så det er formentligt en, der har glemt at slå kranen ned, og så har den ramt broen. Det er i hvert fald sket der før, siger vhan til TV2 ØST.