Podcasts skal fortælle historier om livet ved Holmegaard Mose

Museet Holmegaard Værk har startet et nyt projekt, hvor de producerer podcasts, som gæsterne kan høre, mens de går rundt udenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når gæster besøger museet Holmegaard Værk, kan de snart tage en podcast i ørene og høre historier fra gamle dage.

Museet har nemlig modtaget et millionbeløb, som skal bruges til at producere flere podcasts om mosen og glasbyen omkring Holmegaard Værk.

- Man går nogle vandreruter, seks ruter i alt, og når man så går turene, har man samtidig en podcast i ørene. Det vil sige, at undervejs kan man få forskellige historier fra der, hvor man nu er på ruten, fortæller Keld Møller Hansen, der er direktør hos Museum Sydøstdanmark.

quote Det er en sjov og spændende måde at formidle den historie, som jo er lige udenfor døren

Keld Møller Hansen, direktør, Museum Sydøstdanmark

På Holmegaard Værk har de altid vidst, at de gerne ville fortælle historien udenfor museets fire vægge. Podcastene er derfor en gammel idé.

- Vi tror, det er en sjov og spændende måde at formidle den historie, som jo er lige udenfor døren.

Støttet af Nordea-fonden

Glasbyen omkring museet opstod, da erfarne glasmagere fra fjerne egne blev hentet til Holmegaard for omkring 200 år siden. Det var nødvendigt, at medarbejderne var tæt på glasovnene, så de kunne begynde at arbejde så snart, at glasmassen var klar. Derfor blev der i forlængelse af fabrikken bygget blandt andet boliger og skole.

Netop den historie kan museet nu fortælle i podcasts takket være 3,4 millioner kroner fra Nordea-fonden.

- Det er vi jo selvfølgelig rigtig glade for, fordi det er mange penge, det her, siger Keld Møller Hansen.

- For Nordea-fonden er det jo vigtigt det der med bevægelse og komme ud og bruge sig selv, det sunde liv, og det gør man ved det her. Vi kommer ud og bruger fødderne og hjernen. Så det tror jeg har haft rigtig stor betydning for dem.

Læs også
Sparer 173 ton CO2 - gasovne skiftes ud med el på Holmegaard Værk
Læs også
Sparer 173 ton CO2 - gasovne skiftes ud med el på Holmegaard Værk

Også Nordea-fonden er begejstret for at være en del af projektet.

- Holmegaard OUTDOOR er et ambitiøst projekt, der på bedste vis skal binde historierne fra den omkringliggende natur sammen med museets. Området er frit tilgængeligt for alle, der ønsker at komme ud i det fri, og som nu samtidig kan få kulturhistorien helt tæt på, udtaler Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller i en pressemeddelelse.

Holmegaard Værk er allerede i gang med at producere podcastene. Ifølge Keld Møller Hansen forventer museet, at hele projektet er færdigt om et års tid.


Nyhedsoverblik