Par viet foran Let-Køb: Det føles helt perfekt

Fredag blev Diana Laugmand Bülow og Michael Bülow Pedersen gift foran Let-Køb i Sandved - hvilket også var en ny oplevelse for præsten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det føles stadig meget nyt, men dejligt. Og stadigvæk meget sjovt, fordi det hele foregik nede foran købmanden. 

Sådan lyder det fra Diana Laugmand Bülow. Hun og hendes nu ægtemand, Michael Bülow Pedersen, blev fredag viet foran Let-Køb i Sandved vest for Næstved.

Men hvorfor vælger man at blive gift foran den lokale købmand? 

- Det er jo, fordi jeg arbejder hos købmanden og bor lige ovenover købmanden. Og så min mand han hjælper også nede hos købmanden, så det føles bare helt perfekt, siger Diana Laugmand Bülow. 

- Og så fordi vi er lidt tossede, så skulle det ikke være helt normalt.

quote Fordi vi er lidt tossede, så skulle det ikke være helt normalt

Diana Laugmand Bülow, Sandved

Det gik stærkt

Michael Bülow Pedersen kom hos købmanden næsten hver dag for at odd'se på fodboldkampe, og han var en "rigtig sød fyr at kigge på", lyder det fra Diana Laugmand Bülow. 

Han spurgte Diana, om hun kendte nogen, der lejede et værelse ud. 

- Og så slog jeg bare til, siger Diana Laugmand Bülow. 

- Og så blev vi enige om, at jeg lejede et værelse hos hende, og så gik det faktisk bare stærkt lige pluselig, siger Michael Bülow Pedersen. 

- Men det føles helt perfekt, siger Diana Laugmand Bülow.

En spændende oplevelse for præsten

- Vi havde jo en præst med, så det hele var kirkeligt, siger Diana Laugmand Bülow. 

quote Det føles helt perfekt

Diana Laugmand Bülow, Sandved

Og her kommer Tom Thygesen Daugaard, Præst i Hårslev Pastorat og Herlufsholm Sogn, ind i billedet. Det var nemlig ham, der viede parret. Og det var en noget uvant situation for præsten, trods sine otte år i branchen.

- Jeg har aldrig nogensinde prøvet at foretage en vielse midt i et kaotisk byrum, så det var jo rigtig, rigtig spændende, siger Tom Thygesen Daugaard.

- Det er en spændende oplevelse at prøve at flytte kirken lige direkte ind i Sandveds byrum - lige hen foran købmanden, som betyder så meget for så mange mennesker. 

Sådan så det ud, da Tom Thygesen Daugaard viede parret foran Let-Køb i Sandved.
Sådan så det ud, da Tom Thygesen Daugaard viede parret foran Let-Køb i Sandved.

Kirken skal turde være dér

Og der var da også en ganske speciel grund til, hvorfor Tom Thygesen Daugaard gik med til at vie parret foran Let-Køb.

quote Jeg har aldrig nogensinde prøvet at foretage en vielse midt i et kaotisk byrum

Tom Thygesen Daugaard, præst

- På mange måder er det et centrum i deres liv. Så det betød meget for dem, at det skulle være der. Og så tænkte jeg, at hvis Sandved ikke vil tage til kirken, så flytter vi kirken til Sandved, siger Tom Thygesen Daugaard.

- Det var meget usædvanligt. Det plejer at være meget idylliske og fredfyldte omgivelser og det er nok også det, man under normale omstændigheder vil foretrække, for det er rarest for alle parter. Men på den anden side skal man også vove noget en gang imellem. Kirken skal også turde være dér, hvor det sker, hvor der foregår noget, hvor der er liv - i stedet for at være tilbagetrukken og holde sig væk.