Overlæge advarer - hold øje med sår og bylder på dit barn

​Tre spædbørn er blevet smittet med MRSA-bakterier på Næstved Sygehus. Ledende overlæge beroliger nervøse forældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag formiddag kunne TV ØST fortælle, at tre spædbørn er blevet smittet med MRSA-bakterier på Næstved Sygehus.

Det har især affødt et væld af spørgsmål fra flere forældre på TV ØSTs Facebookside, som er nervøse for, om deres barn måske kan være smittet af MRSA.

Men ledende overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling i Slagelse, Ulrich Stab Jensen, beroliger de nervøse forælder.

- MRSA er ofte en bakterie, der oftest ikke udgør en overvældende sundhedsrisiko for børn og voksne, siger Ulrich Stab Jensen til TV ØST.

3000 blev smittet med MRSA

Hvad er MRSA?

- Det er stafylokok bakterier, som er resistente over for de antibiotika, der normalt anvendes til behandling af stafylokokinfektioner såsom penicillin, men som kan behandles med andre antibiotika, siger Ulrich Stab Jensen.

Hvor udbredt er MRSA?

- I 2015 blev der konstateret 2971 nye tilfælde i Danmark. I størstedelen af tilfældene var personerne blot bærer af bakterien, mens færre blev inficeret af bakterien. Men antallet af tilfælde er ikke mange i forhold til andre infektioner. I sundhedsvæsnet er vi især nervøse for, at bakterien kommer ind på sygehusene og smitter folk med svække immunforsvar, hvilket sjældent sker i Danmark.

Det skal du være opmærksom på

Hvor farligt er MRSA?

- Det er som udgangspunkt ikke farligere end andre stafylokokker. Men det kan blive farligt, hvis immunsvækkede personer bliver inficeret med bakterien, fordi de har en øget risiko for alvorlig sygdom, herunder blodforgiftning.

Hvad skal være opmærksom på, hvis man er nervøs for, at ens barn er smittet med MRSA?

- Man skal være opmærksom på børnesår og bylder; MRSA giver sjældent alvorlig sygdom hos i øvrigt raske personer. Hvis man opdager det, skal man have det undersøgt af en læge.

De tre spædbørn blev isoleret på Næstved Sygehus efter at være blevet smittet med MRSA-bakterien.