¨

Ordblinde Tony følte sig dum - læreplads gav ham selvtilliden tilbage

Tony Bjelogravic Nielsen fik chancen som lærling hos Seesafe i Næstved, der er blevet kåret til den lokale vinder af årets læreplads.

01:34

Video: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Som barn havde Tony Bjelogravic Nielsen det svært i skolen. Havde kæmpede med ordblindhed og havde svært ved at koncentrere sig.

- Jeg havde svært ved at følge med og svært ved at sidde stille, så det var ikke topkarakterer, siger Tony Bjelogravic Nielsen.

Jeg har udviklet mig utrolig meget

Tony Bjelogravic Nielsen, lærling hos Seesafe

Men gennem et praktikforhold og senere som lærling hos Næstved-virksomheden Seesafe med speciale i videoovervågning fik Tony Bjelogravic Nielsen selvtilliden tilbage. Hans mester gav ham troen og håbet på, at han kunne blive til noget, og han har, som han selv siger, udviklet sig fra at være en dum teenager til at have lært ansvar og fået selvtillid.

- Jeg er utrolig glad for at være her. Jeg synes selv, at jeg har udviklet mig utrolig meget rent personligt. Min måde at tænke på og sådan – det er næsten en helt ny person, siger Tony Bjelogravic Nielsen, der går på elektrikeruddannelsen på EUC Sjælland og startede som arbejdsmand i Seesafe, hvor han nu er i lære.

Kan blive landets bedste læreplads

Derfor indstillede han virksomheden til prisen Årets læreplads, som hvert år uddeles af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Her blev Seesafe kåret til den lokale vinder af prisen og går dermed videre til den landsdækkende konkurrence, hvor den endelige vinder kåres i januar 2020 på Børsen i København.

- Det er en kæmpe cadeau at få sådan en pris. Jeg fik en opringning ude fra EUC, og det viste sig, at en masse virksomheder var blevet nomineret til prisen, og så havde komiteen udvalgt os til årets læreplads. Så jeg er stolt, det må jeg erkende, siger Michael Frandsen, der er direktør i Seesafe.

Artiklen fortsætter under billedet.

Michael Frandsen, direktør i Seesafe. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- Det gør én rigtig stolt, når ens medarbejdere har været med til et nominere. At få en nominering fra medarbejderen selv gør mig rigtig stolt, tilføjer han.

Roser sin unge lærling

Michael Frandsen roser sin unge lærling og glæder sig over hans Tony Bjelogravic Nielsens udvikling.

- Tony har helt klart ændret sig, mens han har været her - både som menneske og professionelt. Han har været ansat her i tre år og startede faktisk i praktik fra produktionsskole, siger Michael Frandsen og fortsætter:

Han tager ansvar for tingene og er i det hele taget bare en rigtig god dreng

Michael Frandsen, direktør i Seesafe

- Det er klart, når Tony kommer ind i et forløb her med andre kollegaer, så lærer han en hel masse fagligt. Han er også igennem et forløb på EUC, som gør et rigtig godt stykke arbejde, og hver gang han kommer hjem fra skole, så har han lært rigtig mange ting. De gør et godt stykke arbejde for vores læring. Men det handler også om at komme ud og få fingrene ned i dejen, som vi siger her, og lære de praktiske ting. Dét har ændret Tony arbejdsmæssigt og menneskeligt. Han tager ansvar for tingene og er i det hele taget bare en rigtig god dreng.

- Michael har været der for mig hele tiden, hvis man er i tvivl om noget, så kan man gå til ham. Både chefen og mine kollegaer har været der for mig, siger Tony Bjelogravic Nielsen.

Seesafe blev grundlagt i 2007 i Næstved og har nu afdelinger i Odense, Horsens og Aalborg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App