Opbakning trods lave meningsmålinger

Folk bakkede i dag op om regeringens politik, da der blev fejret 1. maj i Næstved. Det er selvom meningsmålinger viser, at opbakningen til regeringen er lav.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Traditionen tro blev arbejdernes internationale kampdag fejret i Næstved med taler og sang. Blandt talerne var politisk ordfører for socialdemokraterne Magnus Heunicke, som var på hjemmebane, da han er født og opvokset i Næstved..

- Det er den bedste dag på året. Jeg elsker at holde 1. maj, siger Magnus Heunicke.

Men opbakningen til socialdemokraterne er ifølge meningsmålinger historisk lav.

- 1. maj går vi ikke så meget op i meningsmålinger, der går vi mere op i de værdier, som ligger helt inde i hjertet af os socialdemokrater, siger Magnus Heunicke.

I sin tale i dag talte Magnus Heunicke blandt andet om deres stærke sammenhold og fællesskab, og om at give en hjælpende hånd til de medmennesker som snubler.

Det var stortset alle i salen enige om, men der var enkelte som luftede deres utilfredshed.

- Jeg arbejder selv inden for det sociale område på handicapområdet her i Næstved Kommune og vi er virkelig trængt. Det er ikke bare en festdag i dag, det er også for at markere, at der er noget galt i Danmark, siger Karin Lundsgaard.

Trods lave meningsmålinger bakkede de fleste i dag op om Magnus Heunicke og regeringens politik.

- Det kan kun gå fremad nu, og sådan er det jo, når man skal rydde op. Det er jo ikke populært, siger Flemming Bjerregaard, som er formand for socialdemokraterne i Fladså Partiforening.

Udover Magnus Heunicke så holdt blandt andre borgmester i Næstved Carsten Rasmussen, fødevareminister Mette Gjerskov og sundhedsminister Astrid Kragh tale til 1. maj arrangementet i Næstved.