Omfattende efterforskning førte til to rockeranholdelser

Det var politiets efterforskning, der satte en stor politiaktion i gang, og som førte til to anholdelser og beslaglæggelse af flere våben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rettelse: Tidligere fremgik det af denne artikel, at politiaktionen blev sat i gang på baggrund af et tip. Men det er ikke korrekt - det var politiets efterforskning, der satte dem på sporet af de fundne våben. 

I går slog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til mod flere adresser i politikredsen.

To personer blev anholdt og flere våben beslaglagt efter politiaktionen. Det oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De to personer er tilknyttet henholdsvis Bandidos og Satudarah. Politet vil ikke oplyse, hvor personer og våben befandt sig, men Kim Kliver kan oplyse, at det er ved Næstved og Nykøbing Falster. Politiet slog til mod flere adresser i politikredsen.

- Politiaktionen sker i forlængelse af en almindelig, intensiv efterforskning af rockermiljøet. Vi har fået oplysninger, der har gjort, at vi har kunnet anholde dem, siger Kim Kliver.

Våben-fundet kom ikke som en overraskelse

Ifølge Kim Kliver gik politiet målrettet efter nogle våben, og det kom ikke bag på dem, da de fandt dem.

- Vi vidste, at der var våben i miljøet, så vi var ikke overraskede, da vi fandt dem, siger Kim Kliver.

Politiinspektøren kan endnu ikke sige noget om en eventuel relation til rockerkonflikten i Næstved.

- Hvis man ser på de to grupperinger, der er til stede, viser det, at vi holder meget øje med miljøerne. Vi vil undersøge, om det har noget med konflikten at gøre, som vi altid gør i den slags situationer, siger Kim Kliver til TV ØST.

De to anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag ved Retten i Næstved og i Nykøbing Falster.