Nyt flygtningecenter i Næstved opstilles i rekordfart

Et nyt flygtningecenter i Næstved skal rumme 180 asylansøgere fra på søndag. Beredskabskorpset arbejder på højtryk for at blive klar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flygtningecenter med plads til 180 mennesker vil blive gjort klart i Næstved på mindre end en uge.

Allerede søndag ventes de første flygtninge at flytte ind på centeret, der indrettes i Beredskabsstyrelsens lokaler Bag Bakkerne – og som suppleres af en række pavilloner udenfor.

- Vi har onsdag og torsdag haft indsat 70 mand i arbejdet på centeret, og vi skal nok nå at blive klar, siger Stig Hammerhøj, der er kolonnechef hos Beredskabsstyrelsen i Næstved, til TV ØST.

Færdige søndag

Alt i alt vil der blive oprettet 186 sengepladser i klasselokaler på stedet, hvor der opstilles båse. Derudover bygges der en række udenomsfaciliteter som vogne med WC og bad, spisesal og sundhedsklinik og andre ting i pavilloner udendørs.

- Vi gik i gang med opgaven onsdag, og er klar med hele indretningen fredag. Skabe og senge samles lørdag, og søndag og de kommende dage fikser vi de sidste småting, fortæller Stig Hammerhøj.

Ved ikke hvor længe det bliver

Det er Langeland Kommune, der skal stå for driften af centeret, mens beredskabsstyrelsen vil have en viceværtsfunktion, hvor de tager sig af de praktiske ting på centeret.

Udlændingestyrelsen forventer, at de første beboere flytter ind enten på søndag eller i starten af næste uge.

Der er endnu ikke besluttet hvor længe de skal på bo centret i Næstved.