Nysgerrige folk forstyrrer redningsarbejde

Brand- og redningsmandskab oplever i stigende grad, at nysgerrige forbipasserende er for påtrængende. Flere og flere tager billeder af ulykkerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange har måske oplevet at holde i en såkaldt ”kigge-kø” på motorvejen, fordi der er sket en ulykke i den modsatte vejbane. Og man skal lige se, hvad der er sket. Den trang har dog taget overhånd, ifølge beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen.

Han siger, at der er et stigende problem med personer, som stopper op og fotograferer ulykkerne.

- Jeg har tidligere oplevet folk med det jeg vil kalde professionelt udstyr, der nærmest er kravlet op i træer og på biler for at tage billeder. Det synes jeg ikke er passende, siger beredskabsdirektør ved Midt- og Vestsjællands Brand & Redning, Flemming Nygaard-Jørgensen.

Så stop nu jer selv, Ekstra Bladet, i jeres jagt på breaking og chokerende billeder, siger Magnus Heunicke (S)

Næstved ulykke starter debat

Der er nu startet en debat, om hvorvidt det er i orden eller ej at tage billeder af ulykkerne.

Den startede efter Ekstra Bladet opfordrede folk til at indsende billeder og video af en ulykke, der skete i Næstved i onsdags.

Det faldt folketingspolitikeren Magnus Heunicke (S) for brystet, og derfor kritiserede han avisen i et opslag på Facebook.

Han skriver blandt andet:

- Så stop nu jer selv, Ekstra Bladet, i jeres jagt på breaking og chokerende billeder. Det her er under lavmålet. I opfordrer direkte folk til at køre hen til en stor dødsulykke og tage billeder. Hvad tænker I på?

Erkender fejlen

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen svarede hurtigt tilbage og erkendte, at det var at få for langt på den måde at opfordre folk til at tage billeder af ulykken.

Lad os nu opføre os lidt mere ordentligt, siger Magnus Heunicke (S)

Poul Madsen sagde dog til Radio 24syv, at han mente, folk tog billederne alligevel.

Magnus Heunicke (S) synes det var på sin plads med en erkendelse, men han ønsker også at opfordre alle til at tænke sig om og opføre sig ordentlig – uanset om de tager billeder på opfordring eller ej.

Appeller til den sunde fornuft

Han mener dog ikke man skal ulovligøre fotograferingen af ulykker.

- Er det her ikke et spørgsmål, vi som danskere bør være store nok til selv at kunne løse. Lad os nu opføre os lidt mere ordentligt, siger socialdemokraten.

Og Flemming Nygaard-Jørgensen mener heller ikke lovgivning er vejen frem. Han synes, man skal appellere til folks sunde fornuft.

- Nu er der fokus på det. Det bliver italesat. Det synes jeg er rigtig godt, hvis folk lige tænker sig om og tænker, hvordan de ville have det, hvis de selv blev fotograferet, mens de sad i et havareret køretøj. Det kunne jeg godt tænke mig, at man reflekterede lidt mere over, siger beredskabsdirektøren.