Ny ringvej indviet: Har været mere end 50 år undervejs

Fredag blev den sidste etape af ringvejen rundt om Næstved indviet, og det er en vejstrækning, der har været længe undervejs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planlægningen begyndte helt tilbage i 1966, og de første tegninger blev lavet i 1971, hvor man begyndte at sikre vejanlægget.

Projektchef i Næstved Kommune Anders Gedde Petersen har været med siden de tidlige år. Han blev indviet i projektet, da han var 27 år og nyansat ingeniør i Storstrøms Amt.

- Det var tilbage i 1978, og jeg har arbejdet med det mere eller mindre lige siden, fastslår han.

Mange år undervejs

Der skulle dog gå en del år, før det første spadestik blev taget. Først i 1997 var Venstre Ringvej klar til indvielse. Og der skulle gå endnu 15 år, før næste etape ’Ring Øst’ stod færdig i 2012.

I 2015 og 2016 blev der lagt sidste hånd på henholdsvis første og anden del af Ring Nord. Og fredag blev de sidste fire kilometer ’Ring Syd’ indviet.

- Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, siger Anders Gedde Petersen og fortsætter:

- Det har fyldt meget i mit arbejdsliv, jeg har været dybt involveret, så det er bare så dejligt, det lykkes.

Ringen er sluttet

I alt 23 kilometer ringvej er blevet bygget. Nu er projektet afsluttet, og det samme er arbejdslivet for Anders Gedde Petersen.

- Det er et passende tidspunkt at gå på pension. Det er ligesom om arbejdet er gjort færdigt, fastslår han.

Men selv om både projektet og arbejdslivet slutter, så fortsætter drømmen om nye vejprojekter i og omkring Næstved.

- Det næste store behov er at få en motorvej til Rønnede. Jo før, jo bedre, og man kan jo håbe, at den bliver en realitet i 2021-2022, siger han.