Ny rektor på Herlufsholm

Tirsdag den 6. september tiltræder den nye rektor på Herlufsholm Skole officielt på posten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye rektor på Herlufsholm Skole bliver nummer 93 i rækken af mænd, der skal stå i spidsen for den traditionsrige skole.

Flemming Zachariasen tiltræder tirsdag den 6. september officielt i sit nye job, som øverste ansvarlig for skolens cirka 650 elever.

Kostskoleverdenen er ikke ny for Herlufsholms nye rektor, da han de sidste 10 år har været kostskolechef på Birkerød Gymnasiums Kostskole. En kostskole, der ligesom Herlufsholm også har mange år bag sig, da den startede som privatskole i 1868.

Herlufsholm Skole er selv landets ældste kostskole og har eksisteret siden 1565.

- Det er et drømmejob

Flemming Zachariasen glæder sig til at tage fat på det nye ansvar.

- Det er et drømmejob. Men som enhver i et nyt job kender jeg jo kun ydersiden og er spændt på, hvad indersiden er. En betroet medarbejder fortalte, at man plejer at sige, at det tager syv år at blive accepteret. Jeg håber at blive accepteret lidt hurtigere, så drømmen kan gå i opfyldelse, siger han til Sjællandske.

Forgænger sad 22 år på posten

Det er ikke kun selve skolen, som har en lang tradition bag sig. Den seneste rektor Klaus Eusebius Jakobsen stod i spidsen for skolen i 22 år, inden han valgte, at det var tid at trække sig tilbage.

- Jeg bliver 70 år til næste år, så jeg tænkte, det var på tide. Jeg vil også gerne nå at lave noget andet. Jeg kunne godt tænke mig at gå ind i lokalpolitik, og så har jeg startet mit eget konsulentfirma, så jeg har masser af planer, sagde Klaus Eusebius Jakobsen op til sin afgang. 

Under Klaus Eusebius Jakobsen fik Herlufsholm blandt andet en international horisont med indførelse af diverse internationale linjer.

Ny rektorfamilie flytter ind

Rektoren på Herlufsholm er altid bosiddende på skolen i en bolig overfor Herlufsholm Kirke, og også den nye rektorfamilie flytter ind her. Udover Flemming Zachariasen tæller de nye bebore også hans kone og to drenge på 11 og 13 år. De regner med at være på plads i løbet af efteråret.

Flemming Zachariasens officielle tiltræden bliver markeret ved en reception på skolen klokken 14.00.