Ny omfartsvej aflaster trafikken

Den nye omfartsvej, Ring Øst har hjulpet på trafikken i Næstved. Det viser nye tællinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye, østlige fordelingsvej i Næstved har betydet tusindvis af færre biler på de tilstødende veje.

Det viser tællinger som Næstved Kommunes Vej og Trafik står bag.

4000 færre bilister om dagen

På den gamle Østre Ringvej ved Kalbyrisvej er antallet af bilister faldet fra 19.000 på en almindelig hverdag i 2012 til nu 15.000 om dagen. De seneste målinger er lavet i maj, altså før sommerferien, og er sammenlignelige med dem, der blev lavet før Ring Øst blev indviet..

- Det synes vi da er værd at fortælle om, for borgerne i Næstved har jo betalt mange skattekroner for den her vej, siger Anders Gedde, som er ingeniør i Vej og Trafik.

Nye tællinger

Ring Øst blev åbnet i december sidste år, og meningen var netop at den skulle aflaste de øvrige veje.  Andre steder er antallet af bilister også faldet:

• På Køgevej ud for Storcentret er den såkaldte hverdags-døgntrafik faldet med godt 1.000 biler

• På Præstøvej ved Bystævnet er tallet 2.700 biler

Tællingerne viser desuden, at trafikken på Ring Øst varierer fra 3.600 biler pr. hverdagsdøgn på den sydligste del til 6.300 biler på den nordligste del.

- Vi forventer at den gamle Østrre Ringvej vil blive aflastet endnu mere, i takt med at folk finder ud af, at det kan være smart og hurtigere at tage Ring Øst, siger Anders Gedde til TV2 ØST.

Desuden bygger Vejdirektoratet en rundkørsel på Køgevej næste år, som gør det nemmere at komme på søtre Ringvej, når man kommer fra den side. og i 2016 åbner en ny omfartsvej nord om Næstved, som også vil betyde færre biler ind gennem byen.

Næstved Kommunes borgmester er meget tilfreds med målingerne.

- Der er ingen tvivl om, at de færre biler betyder større trafiksikkerhed på vejene omkring fordelingsvejen. Desuden aflaster Ring Øst tydeligvis de bilister, der skal igennem Næstved, for eksempel til og fra arbejde, så vi kan kun være yderst tilfreds med resultatet, siger Carsten Rasmussen (S).