Nu er det besluttet - Græshoppebro lukker i fire uger til efteråret

Græshoppebroen til Enø lukker i fire uger til september, fordi broen skal renoveres. Det har Teknisk Udvalg i Næstved Kommune netop besluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Græshoppebroen mellem Karrebæksminde og Enø skal renoveres, det står ikke til diskussion.

Men tidspunktet for renoveringen har været til stor debat. Udfordringen er nemlig, at jo koldere vejret er, jo dyrere bliver renoveringen. Og jo længere tid må broen holdes lukket for al kørende trafik.

quote Vi har nu besluttet, at vi går med den kortest mulige lukning, som også er langt den billigste

Helle Jessen, formand for Teknisk Udvalg

Men nu har Teknisk Udvalg besluttet, at broen skal renoveres før efterårsferien. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse. 

Billigste løsning med den korteste lukning

Et snævert flertal i Teknisk Udvalg har netop besluttet, at Græshoppebroen i Karrebæksminde skal renoveres i september. Det betyder, at broen vil være lukket i alt fire uger.

- Vi har vurderet mulighederne. Dilemmaet har jo været, at vi gerne vi holde broen lukket så sent på året som muligt for at tilgodese de erhvervsdrivende. Samtidig vil vi gerne holde den lukket så kort tid som muligt for at tilgodese både de 1.400 grundejeres og Næstved Havns ønsker. Desværre er de to ting ikke forenelige, siger formand for Teknisk Udvalg Helle Jessen. 

Græshoppebroen i Karrebæksminde Enø
Læs også
Kommune slår fast - derfor kan Græshoppebroens reparation ikke laves om vinteren

- Vi har nu besluttet, at vi går med den kortest mulige lukning, som også er langt den billigste. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at havde vi valgt en renovering efter efterårsferien, havde vi manglet mere end en million kroner til projektet. Og den havde vi skulle finde et andet sted, siger Helle Jessen. 

Fire mod tre stemte for

Med stemmerne fire mod tre besluttede et flertal i Teknisk Udvalg at lukke Græshoppebroen i september 2020. 

Administrationen havde stillet forslag om at lukke broen i september (uge 37 - 40) og for det stemte Helle Jessen (S), Hanne Sørensen (S), Brian Hornbek (S) og Thor Temte (EL).

quote Havde vi valgt en renovering efter efterårsferien, havde vi manglet mere end en million kroner til projektet

Helle Jessen, formand for Teknisk Udvalg

Imod stemte Elmer Jacobsen (V), Cathrine Riegels Gudbergsen (V) og Niels Kelberg (DF). De ønskede, at renoveringen skulle udskydes til opstart i uge 40.

Mulighed for shuttlebus bemandet af frivillige

Teknisk Udvalg arbejder videre med en model, hvor Næstved Kommune stiller en minibus til rådighed for en forening, hvis medlemmer har lyst og mulighed for at organisere samkørsel.

Karrebæksminde, Enø
Læs også
Populær ferieø bliver afskåret fra omverdenen - ikonisk bro skal renoveres

Administrationen har undersøgt to muligheder for transport på Enø, henholdsvis en shuttlebus-ordning og en samkørselsordning, for at give beboere på Enø mulighed for at blive transporteret hen til broen og gå over denne til egen bil på Sjællands-siden eller tage bussen herfra.

Læs mere her.