¨

Novenco fyrer 14 medarbejdere

Foto: TV ØST

14 medarbejdere på Novenco Marine & Offshore er blevet opsagt ved månedens udgang. Faldende oliepriser har givet Næstved-fabrikken mangel på ordrer.

Det er en reel massefyring, som Novenco nu gennemfører. 14 ud af fabrikkens 120 ansatte er blevet opsagt.

Det drejer sig om otte fabriksarbejdere og seks funktionærer, som der ikke længere vil være ressourcer til hos virksomheden.

- Det er ganske forfærdeligt at stå i den situation at skulle fortælle medarbejdere, at de ikke skal være her mere. Det har ikke været noget, vi har ønsket på nogen måde, siger firmaets direktør Ole Jensen.

Faldende oliepriser og færre ordrer

Det er faldende oliepriser, der er baggrunden for fyringerne. Fabrikken i Næstved producerer nemlig luftbehandlings-centraler, som bruges på offshore oliefelter i Nordsøen.

Offshore olieboring er en dyr måde at trække olie op, og derfor er det ikke længere så god en forretning, når oliepriserne falder. Og derfor er efterspørgslen på Næstved-fabrikkens produkter faldet.

Fyringerne har været på vej et stykke tid

Fordi der er tale om en massefyring har Novenco holdt infomøder for at oplyse medarbejderne om situationen. Men ifølge direktøren har de et stykke tid vidst, hvad der var på vej.

- Folk er triste over det, der er sket. Men de har været forberedt. De har kunnet se på tallene og vide, at det kunne ske, siger han.

Selv hvis efterspørgslen på luftbehandlingscentralerne igen stiger, så regner direktøren ikke med, at det vil komme de fyrede til gavn. I så fald vil det nemlig tidligst være ved udgangen af 2016, at der igen bliver behov for flere hænder.

- Vi har både talt med headhuntings-bureauer og med arbejdsmarkedscentre for at se om nogle af vores afskedigede medarbejdere kan bruges andre steder. Så jeg håber selvfølgelig, at de hurtigt finder andre ansættelser, siger direktør Ole Jensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App