Naturens Dag blev fejret af børn og ældre i Næstved

Torsdag fejrede Ældrecentret Symfonien og elever fra Holsted Skole Naturens Dag i Næstved. Her skulle børn og voksen deltage i et naturløb og løse opgaver på flere forskellige poster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Næstved var det torsdag Naturens Dag, og det fejrede Ældrecentret Symfonien med nogle lidt yngre gæster.  

Omkring 75 børn fra Holsted skole deltog nemlig i et lille naturløb med forskellige poster, hvor både store og små kunne udforske naturen.

De tre 0. klasser skulle sammen med de ældre beboere løse opgaver som blandt andet at finde ud af hvilke dyr, der passede med nogle kranier. Derudover kunne store og små se en rigtig bidronning og smage på hjemmelavet honning fra en biavler.  

Omkring 40 fremmødte beboere deltog i arrangementet. En af dem var Hans Rasmussen og han nød dagen i børnenes selskab.

- Det er da meget sjovt og opmuntrende. Jeg får indblik i noget, som jeg ellers ikke kender noget til, siger Hans Rasmussen, som bor på Ældrecentret Symfonien.

Selvom naturdagen handler om, at børn og voksne skal ud i naturen, har det også vist sig at bringe de unge og gamle tættere sammen. 

- De får nye venskaber. Det har også gjort at nogle af børnene kommer over en gang i mellem og spiser deres madpakker og er sammen med nogle rældre oppe i boligenhederne. Det er noget som er populært i hvert fald, siger Karin Mundt Monnsen, som frivilligkoordinator. 

Det var trejde gang ældrecentre afholdt Naturens Dag.