Næstveds politikere forsvarer sig i vindmølle-sag

Flere af Næstveds politikere afviser anklage om, at de er gået i flyverskjul omkring planer om opsætning af kæmpevindmøller i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Når Heino Olsen og Jytte Møller sætter deres kryds på stemmesedlerne på tirsdag, er der én ting, der er afgørende For dem handler valget først og fremmest om politikernes planer om at sætte fire kæmpevindmøller op i St. Røttinge.

 

 - Det er mit liv og mit helbred det handler om, så det er 100 procent afgørende, Siger Jytte Møller.

 

Derfor blev de frustrerede, da de i morges kunne læse i Sjællandske, at kun syv af politikerne i Næstved Kommune ville svare på, om de var for eller imod opsætningen af kæmpevindmøllerne.

 

 - Det er for dårligt, at de ikke vil melde ud, hvad de vil. Dem, der tier, skal i hvert fald ikke regne med min stemme, siger Heino Olsen.

 

I en mail bad Sjællandske politikerne svare på, om de til byrådsmødet den 17. december ville stemme ja eller eller nej til en ny lokalplan, som indebærer, at der skal sættes kæmpevindmøller op på tre mulige lokationer i kommunen, heriblandt St Røttinge. Kun syv af kommunens 31 politikere svarede på spørgsmålet.

 

 - Det var en kort deadline. Det var under 24 timer, vi havde til at svare og det nåede jeg ikke. Men selvfølgelig melder jeg gerne klart ud, hvad min holdning er til vindmøller, forklarer borgmester Carsten Rasmussen til TV2 Øst i dag. Han slår samtidigt fast, at både han selv og viceborgmester Linda Frederiksen (S) er fortalere for at sætte kæmpevindmøller om, hvis det kan gøres inden for lovens rammer.

 

Men byrådsmedlem Lars Hoppe Søe (R) giver ikke meget for Carsten Rasmussens forklaring om, at han ikke nåede at svare. Han mener, at hans kollegaer med vilje går uden om den varme grød for at vinde stemmer.

 

 - Der er nogen, der er gået i flyverskjul, fordi de tror, at vælgerne vil høre noget andet end det, de reelt mener, siger Lars Hoppe Søe.

 

Det er noget sludder, mener Flemming Jay (V). Ligesom borgmesteren mener han, at tidsfristen for rundspørgen var alt for kort. Han mener desuden, at spørgsmålet om vindmøllerne er komplekst og kræver et mere nuanceret svar end bare ja eller nej.

 

 - Ind i mellem hører vi politikere at vi behandler sager for hurtigt. Derfor synes jeg, det er underligt, at vi nu skoses for, at vi skal svare ja eller nej nu og her, siger han. Han er umiddelbart positiv over for alternativ energi i form af vindmøller, men mangler svar på en række undersøgelser, før han vil tage endeligt stilling til spørgsmålet. Han opfordrer samtidigt borgere til at kontakte ham via mail eller telefon, hvis de ønsker at høre hans holdning til kæmpevindmøllerne.