Næstved Sygehus omdannes til operationsfabrik

Det nye center for dag-til-dag operationer på Næstved Sygehus bliver landets næststørste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Sygehus får Danmarks næststørste operationsfabrik hvor 1200 patienter om året får indopereret nye hofter og knæ.

Det fortæller DR Sjælland.

Samtidig bliver det snart forhenværende akutsygehus også indrettet til Danmarks største center for hurtige små operationer hvor patienter sendes hjem samme dag.

Den nye operationsgang indrettes efterhånden som Næstved Sygehus rømmes for akutte patienter, siger sygehusdirektør Winnie Breuning, og hun er ikke spor bange for, at der vil være for ringe prestige i at være læge på en kæmpestor operationsfabrik.

- Der er læger, der gerne vil slippe for aften, natte og weekend-vagter. De læger, der gerne vil have med akutte patienter at gøre, kan i perioder bliver tilknyttet Køge Sygehus. Det forestiller jeg mig, mange læger gerne vil og kan se en stor faglig udfordring i, siger direktør Winnie Breuning til DR Sjælland.

En udfordring

Vicedirektør på Næstved Sygehus, Vagn Bach, der selv er uddannet læge, forventer at mange læger vil se en stor udfordring i at arbejde med de planlagte operationer på Næstved Sygehus.

- De kan blive noget nær Danmarksmestre til deres fag, fordi de får så enorm stor rutine og erfaring med de mange operationer.

Sygehuset forventer fremover at have mellem 600 og 1000 ansatte. I dag hvor det er akutsygehus er der 2000 ansatte i Næstved.