Næstved Sygehus bliver regionens første specialsygehus

Fremtiden for Næstved Sygehus er endelig på plads. Sygehuset skal i fremtiden danne ramme om regionens første specialsygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planen med at forvandle sygehuset til regionens første specialsygehus strækker sig indtil 2024, hvor det skal stå klart som et topmoderne specialsygehus. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

I løbet af det sidste år er de akutte behandlinger flyttet fra Næstved til Slagelse, og når Universitetshospitalet i Køge står færdig, forventes f.eks. onkologisk sengeafsnit, øjenafsnittet mv. at blive flyttet dertil. Den seneste tid har derfor været turbulent for Næstved Sygehus, men fremtiden for sygehuset er nu lagt fast.

- Vi er stolte af den løsning, vi har fundet for Næstved Sygehus. Det betyder, at Næstved Sygehus i fremtiden vil være regionens åbne ambulante og elektive sygehus med fokus på at skabe de gode fysiske rammer for de planlagte patientforløb, siger Charlotte Bøll Larsen, vicedirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

quote Det betyder, at Næstved Sygehus i fremtiden vil være regionens åbne ambulante og elektive sygehus med fokus på at skabe de gode fysiske rammer for de planlagte patientforløb

Charlotte Bøll Larsen, vicedirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

Sygehuset vil fortsat varetage nuværende behandlingstilbud

Selvom forandringens vinde blæser over Næstved Sygehus, så vil sygehuset fortsat varetage en lang række af de nuværende behandlingstilbud, som både rummer ambulante forløb, planlagte operationer, genoptræning, specialiseret neurorehabilitering, diagnostik samt indlagte forløb.

Næstved Sygehus vil således stadig varetage planlagt kirurgi samt ambulatorier for medicinske sygdomme; dvs. at sygehuset vil behandle patienter med hjertesygdomme, diabetes, lungesygdomme og ældresygdomme. Der vil også fortsat være et medicinsk sengeafsnit.

Næstved Sygehus rummer herunder landets næststørste center for operationer inden for planlagt ortopædkirurgi, hvor der blandt andet foretages hofte- og knæudskiftninger

Som en del af den ambulante behandling vil man som en del af indsatsen med at styrke diabetesbehandlingen i regionen etablere en del af Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuses "Steno Diabetes Center". Enheden i Næstved skal sikre nærhed og patientcentrede tilbud i forhold til forebyggelse, screening og behandling af senkomplikationer i forbindelse med diabetes.

Højhuset bliver omdrejningspunktet

quote I første omgang indebærer planen en renovering af betonhøjhuset og de afdelinger af sygehuset, der er forbundet via underjordiske tunneller

Kurt Reitz, byggechef i Region Sjælland

Transformationen af Næstved Sygehus indeholder en samling af patientnære funktioner i den del af bygningsmassen der er "tunnel-forbundne", hvor primært højhuset og de tilstødende bygninger er omdrejningspunktet.

- Det handler om udvikling og afvikling. I første omgang indebærer planen en renovering af betonhøjhuset og de afdelinger af sygehuset, der er forbundet via underjordiske tunneller, siger byggechef i Region Sjælland, Kurt Reitz.

Behandlingstilbud på Næstved Sygehus: