Næstved skal spare på omsorgen

Sidste år bød på massive besparelser på handicap- og psykiatri-området i Næstved. Nu rammes området af nye millionbesparelser. Og det kan komme til at koste liv, frygter de pårørende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et bad, lidt omsorg og en tur ud i den friske luft.
Benedicte Fonnesbech-Wulff bruger mange timer om ugen på at hjælpe sin datter på hendes bosted for fysisk og psykisk handicappede.

Fremover vil hun måske i endnu højere grad skulle hjælpe datteren med de basale fornødenheder.
Næstved Kommune lægger nu op til at spare to til tre millioner kroner pa hvert af kommunens botilbud til fysisk og psykisk handicappede.

- Det vil simpelthen komme til at koste liv, hvis der bliver sparet mere. De ansatte har jo dårligt nok tid til at holde øje med beboerne, som tingene ser ud nu, så det kan få fatale følger, lyder det fra Benedicte Fonnesbech-Wulff.

Besparelserne skyldes, at kommunen har et stort hul i økonomien.
Men det er slet ikke muligt at spare mere på bostederne, mener Socialpædagogernes Landsforbund.

- Der er blevet sparet på området gennem de sidste mange år, og nu kan man ikke skære med ned. Det vil blive et uværdigt liv for beboerne på bostederne, fortæller Marie Sonne, næstformand i Socialpædagogernes Landsforbund.

Desuden vil besparelserne stride mod Servicelovens krav om individuelle hensyn, mener hun.

I Næstved Kommune erkender formanden for omsorg, handicap og psykiatri Carsten Rasmussen, at besparelserne vil ramme hårdt. Han vil nu mødes med bostedernes ledelser for at se på alternative løsningsforslag.

- Vi må se på, om der skulle være andre steder, vi kan spare, så vi kan undgå at ramme de svageste i samfundet, forklarer  fra Carsten Rasmussen (Soc.dem.).

Og Benedicte Fonnesbech-Wulff håber på en løsning.

- Det er så uretfærdigt, at man lader det gå ud over de svageste, og lige akkurat dem, der ikke kan forsvare sig, lyder det.