Næstved mangler 200 boliger til flygtninge

Flere end 200 boliger skal Næstved Kommune finde til flygtninge, men hidtil har integrationsteamet haft svært ved at finde egnede boliger til permanent brug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune er på jagt efter boliger til flygtninge. Der skal findes over 200 boliger, men indtil videre er det kun lykkes at finde en. Det skriver Sjællandske.

Kommunen mangler billige, permanente boliger, og selv om integrationsteamet både har annonceret og været i kontakt med de almennyttige boligselskaber, har det ikke være muligt at finde nogen ledige.

Nu melder Fuglebjerg Selvejende Byggevirksomhed (FSB) sig på banen og har forslag til en løsning. De vil gerne stå for at bygge billige boliger i Fuglebjerg, som kommunen så kan leje af selskabet, og i integrationsteamet er man åben overfor forslaget.

- Det er en god ide. Absolut. Vi har brug for boligerne i går. Vi mangler både familieboliger og boliger til enlige. Det, vi ønsker, er at flytte dem, der bor i midlertidige boliger til permanente boliger, siger Thor Temte, der er boligplaceringsmedarbejder i integrationsteamet i Næstved Kommune.

Indtil videre er det hverken i FSB's bestyrelse eller i kommunen besluttet, hvorvidt man skal gå videre med ideen om at bygge nye boliger til flygtningene.