Næstved Kommune nedlægger 37 stillinger

Kommunekassen er tom. Det betyder nu besparelser på 15,4 millioner kroner. 37 stillinger skal nedlægges, administrationen må holde lukket hver onsdag og 13 medarbejdere bliver fyret

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune er nu nødt til at spare. Ifølge en ny spareplan, som mandag eftermiddag blev godkendt i byrådets økonomiudvalg skal i alt 37 stillinger skæres væk, administrationen holde lukket hver onsdag og 13 medarbejdere skal fyres. Besparelser på i alt 15,4 millioner kroner. Det skriver Sjællandske.

Den ugentlige lukkedag vil borgerne i Næstved Kommune især komme til at mærke. Det kommer nemlig til at betyde længere sagsbehandlingstid.

Næste skridt er godkendelse af spareplanen i byrådet mandag den 17. maj, og derefter vil flere administrative medarbejdere blive fyret.

- Det bliver en alvorlig dag. For første gang skal vi afskedige medarbejdere med henvisning til kommunens økonomi. Men det er nødvendigt. Kassen er tom, siger borgmester Henning Jensen (S).

Ifølge Sjællandske betyder spareplanen, at 37 fuldtidsstillinger i administrationen bliver nedlagt. 13 medarbejdere skal fyres, og 13 medarbejdere må fratræde efter aftale. De sidste 11 stillinger er fremrykket fratræden. Det kan blandt andet være tjenestemænd, der har ret til tre års løn, men stopper tidligere.

Næstved Kommunes regnskab for 2009 viste et underskud på 38millioner, og det betyder, at kommunen nu er voldsomt presset. Udgifterne til blandt andet sundheds- og handicapområdet er steget markant.