¨

Næstved Kommune forbyder gynger

Foto: TV ØST

Næstved Kommune har indført forbud mod brug af gynger hos kommunens 250 dagplejere.

Forbuddet betyder, at omkring 1000 børn nu må se langt efter en gyngetur hos deres dagplejemor eller -far, skriver Sjællandske.

Årsagen til forbuddet er, at kommunens legeplads-inspektører fortolker EU-regler om sikkerhed på legepladser til også at omfatte kommunale dagplejere. Dagplejeleder Torben Levring forventer, at andre kommuner vil følge Næstveds eksempel

- Vi er måske den første kommune, der tager hul på problematikken. På baggrund af de samtaler og møder, vi har haft med vores legeplads-inspektører, ser vi os nødsaget til at træffe den beslutning, siger Torben Levring til avisen.

- Sansemotorisk er det rigtig sundt for børnene at gynge. Derfor troede vi til at begynde med ikke på det. Vi lærer om, at sansegynger er det eneste rigtige for børn, der har lidt svært ved det motoriske. Derfor giver det ingen mening, at vi nu bliver bedt om at tage børnenes redskaber fra dem, siger Thomas Vang, som sammen med sin hustru Susanne Vang har otte dagplejebørn i sit hjem, skriver Sjællandske.

Alle dagplejere er blevet bedt om at fjerne deres gynger, medmindre de selv vil betale for faldunderlag og godkendte gyngestativer.

- Vi har regnet ud, at det vil koste mellem 3.000 og 4.000 kroner pr. gynge at få dem til at leve op til standarderne. Hvis dagplejerne selv af egen lomme vil betale for at gøre gyngerne sikre, så er de velkomne, erklærer Torben Levring overfor Sjællandske.

Det vil Thomas Vang ikke.

- Det bærer lønnen simpelthen ikke, siger han til avisen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App