Næstved Kommune er landets bedste praktiksted

Elevudvalget i HK/Kommunal har netop kåret årets praktiksted for kommunale kontorelever. Valdet faldt på Næstved Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I weekenden fik Næstved Kommune tildelt titlen som det bedste praktiksted i Danmark.

Det er elevudvalget under HK/Kommunal, som hvert år udpeger vinderen, der – udover den nyerhvervede titel – også modtager en check på 2.000 kroner. Kåringen foregik på HK/Kommunals årlige elevkonference, hvor mere end 200 kontorelever var mødt op.

Det oplyser HK/Kommunal i en pressemeddelelse.

En elevkommune i topklasse

Næstved Kommune løb med prisen, fordi kommunen, ifølge udvalget, tager uddannelsen af kontorelever alvorligt, respekterer hver enkelt elev og tilbyder alle elever et udlandsophold.

- Langt de fleste af landets kommuner og regioner gør en rigtig stor indsats for deres elever. Men tilbuddet om at alle elever kan komme af sted på udstationering i udlandet i tre måneder på en offentlig arbejdsplads, skiller Næstved ud som en elevkommune i topklasse, siger Lea Pallisgaard, der er formand for HK/Kommunals elevudvalg.

Næstved Kommune blev vurderet blandt en halv snes andre kandidater ud fra en række parametre, der blandt andet indbærer, om uddannelsesstedet tilbyder et velfungerende introduktionsforløb, og om eleverne får stillet udfordrende opgaver i dagligdagen.