¨

Næstved Kommune dropper udlandsrejser og sænker lønnen

Foto: TV ØST

Byrådsmedlemmerne i Næstved skal ikke længere på rejser til udlandet. Vi må gå foran med et godt eksempel, siger borgmesteren.

Med omgående virkning har byrådets økonomiudvalg dikteret stop for udrejser på kommunens regning. Det betyder blandt andet, at teknisk udvalgs planlagte tur til Lissabon er blevet aflyst.

Borgmester Henning Jensen (S) siger, at det er den økonomiske situation, som sætter en stopper for udlandsaktiviteterne.

- Vi må gå foran med et godt eksempel og sætte tæring efter næring. Vi sparer, hvor vi kan, siger han og fortsætter:

- Det er da ærgerligt, men sådan er det med besparelser.  Set i forhold til de samlede besparelser er der tale om små beløb. Men vi sender et vigtigt signal til institutionerne og andre på velfærdsområdet om, at politikerne også er omfattet, siger han til Danske Kommuner.

Alle udlandsrejser er foreløbig aflyst i denne valgperiode. Borgmesteren håber, at den økonomiske situation herefter lysner, så politikerne atter kan komme på udlandsrejser.

Ud over stop for udlandsrejser er lønnen sat ned med seks procent, og desuden skal der spares på serveringen i forbindelse med udvalgs- og byrådsmøder.

Den samlede besparelse på rejse- og mødekontoen er på næsten en halv million kroner.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App