Næstved får sølv i stemmestigning

Næstved er den kommune i landet, der har haft den næststørste stigning i antallet af stemmer til tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved løber med sølvmedaljen, når det kommer til den største stigning i antallet af vælgere, der har stemt ved tirsdagem kommunal- og regionsrådsvalg. Det skriver Næstved kommune i En pressemeddelelse.

Med en stemmeprocent på 74 procent i år mod 64,5 procent i 2009 er tallet steget med 9,5 procentpoint, og det bliver kun overgået af Hvidovre Kommune, der har en stigning på 9,8 procentpoint.

- Folk i Næstved Kommune har virkelig engageret sig. De har kigget hinanden i øjnene og talt valget op til noget vigtigt og naturligt at deltage i. Det viser en stor interesse for det lokale demokrati og for kommunens fremtid, fortæller borgmester Carsten Rasmussen (S), der står som valgets store vinder.

Formand for Lokaldemokratiudvalget Lene Koustrup Madsen i Næstved mener, at det er forskellige initiativer som liveblogging, synlighed og forskellige happenings i tråd med de nationale kampagner, som har fået stemmeprocenten til at ryge i vejret.