¨

Næstved bymidte skal udvikles

Foto: TV ØST

Næstved Kommune opfordrede borgerne til at tegne deres foretrukne ruter gennem Næstved bymidte, da deres bymidteværksted åbnede i dag.

Tirsdag gik borgere i Næstved i gang med tusserne for at tegne deres favoritruter.

Ruterne skal bruges til finde ud af, hvor folk bevæger sig mest. De og andre erfaringer skal nemlig bruges til at udvikle bymidten i Næstved.

En håndfuld af kommunens ansatte har i den anledning skiftet kontoret ud med det gamle butikslokale i et såkaldt bymidteværksted. De vil invitere folk ind til at give deres bud på, hvordan byen kan fornyes. 

Blev godt modtaget

Initiativet blev godt modtaget af byens borgere. En af dem var Steffen Holm, der har boet i Næstved i tre år. Han efterlyser et sted, hvor man kan opholde sig og være aktiv. 

- Det er fedt, for jeg synes, byen er ret død i hverdagene. Så det kunne være fedt, hvis der kom nogle nye butikker og noget mere liv, siger han.

Planen er, at de mange inputs fra borgerne kan give inspiration til at gøre den cirka 10 år gamle lokalplan mere tidsvarende.  

- Jeg håber, vi får en bymidte, som er super attraktiv, så folk har lyst til at komme og besøge byen, selvom de ikke har et direkte indkøbsærinde, men blot lyst til at få en oplevelse, siger Daniel Lillerøi fra Socialdemokratiet, der er formand for den politiske styregruppe for Udvikling af Næstved Bymidte.

BymidteVærkstedet har åbent tirsdag og onsdag fra kl. 10.00-14.00 samt torsdag og fredag kl. 12.00-17.30.

01:39 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App