Nabostrid: Beboere frygter smittefare fra landsmands døde grise

En række beboere føler sig voldsomt chikaneret, efter landmand Søren Hansen har placeret døde grise tæt på en nabos have. Nu har de anmeldt ham.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er enormt ulækkert at få placeret døde grise midt i sin have. Det siger Henrik Paulsen, der er beboer på Højbjergvej ved Fuglebjerg.

To naboer fra vejen har uafhængigt af hinanden klaget til Næstved Kommune over, at landmand Søren Hansen, der ejer Brødreskærgaard på Højbjergvej 10A, har placeret døde og utildækkede grise med åbne sår klos op af den nærmeste nabos have. Det skriver Sjællandske.

Naboer er ikke i tvivl om, at det er dybt ulovligt 

Beboerne frygter for smittefare og mener, det er direkte ulovligt ikke at overdække de døde dyr, som skal afhentes til destruktion. Den sag er Foreningen til Bevarelse af Højbjerg og Omegns Natur og Miljø nu gået ind i.

- Det er ikke normal adfærd, og det er ikke gavnligt for landbruget. Andre landbrug placerer ikke døde grise på den måde, pointerer Leif Kronblad, formand for Foreningen til Bevarelse af Højbjerg og Omegns Natur og Miljø over for Sjællandske. Derfor har foreningen på baggrund af beboernes klage nu anmeldt landsmand Søren hansen til Fødevarestyrelsen.

Baggrunden for klagerne er en længerevarende nabokonflikt, der startede tilbage i 2014, hvor beboere fra Højbjerg og Sneslev sendte en indsigelse til Næstved Kommune mod udvidelse af svinefarmen

Centerchef i Center for Plan og Miljø i Næstved Kommune, Pernille Balslev-Erichsen, fortæller, at deres rolle som myndighed er at føre tilsyn i forhold til miljømæssige gener og uhygiejniske forhold. De mener ikke, at der i det konkrete tilfælde er tale om en miljømæssig gene eller direkte uhygiejniske forhold.