Nabo til hjemmerøveri: Jeg er dybt chokeret

Endnu et voldsomt hjemmerøveri har ramt vores region. En 76-årig mand blev slået ned i sit hjem i Bistrup nær Næstved. Den formodede gerningsmand blev senere anholdt. Naboerne er chokerede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er jo frygteligt. Vi er meget chokerede, siger Helle og Ejvind Kjeldahl, som er naboer til hus, hvor der lidt over otte i morges fandt et hjemmerøveri sted. En 32-årig mand trængte ind i et hus i Bistrup nær Næstved og slog den 76-årige beboer, ned med en drænspade og kørte derefter væk i offerets bil. På det tidspunkt står Helle Kjeldahl i sit bryggers.

- Jeg hører en bil, der speeder kraftigt op, og så ser jeg Oles bil køre forbi i høj fart. Sådan kører han ikke, så jeg véd, det ikke er ham, fortæller Helle Kjeldahl.

Hun vækker sin mand, og da politiet kommer fem minutter efter, beslutter Ejvind at gå over til naboen.

- På det tidspunkt er de ved at bære ham ud på en båre, og han er ilde tilredt. Han har et stort sår i panden, og han er blevet slået over skinnebenene, beskriver Ejvind Kjeldahl.

Den 76-årige mand bliver kørt på sygehuset, og politiets teknikkere går igang med en større efterforskning. Røverens udbytte blev formegentlig kun den ældre stationcar, som straks blev efterlyst.

- Det er en alvorlig forbrydelse, og derfor satte vi en stor styrke ind for at finde bilen, fortæller Søren Ravn-Nielsen, Vicepolitiinspektør fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Bilen blev senere på dagen fundet på Grønvej i Næstved, og kort tid efter anholdt politiet den formodede gerningsmand. En 32-årig mand fra Næstved området som i forvejen er kendt af politiet.

- Han er ikke afhørt endnu, men det er min fornemmelse, at han erkender at have været i huset, siger Søren Ravn-Nielsen

I morgen fremstilles den 32-årige i grundlovsforhør, sigtet for røveri og drabsforsøg. Heldigvis slap den 76-årige med livet i behold, men med voldsomme knups. For naboerne var det også en voldsom oplevelse.

- Man bliver dybt chokeret, for vi bor meget øde herude, slutter Helle Kjeldahl.