Mund til snude

I Menstrup bliver der undervist i førstehjælp - til hunde. Her lærer man blandt andet, hvordan man giver en hund hjertemassage og kunstigt åndedræt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Menstrup underviser Helen Bengtsen i, hvordan man giver hunde førstehjælp, hvis de kommer til skade. Og kurset er populært.

- I dag er vi en 15-18 stykker, og det er sådan et hold skal være. Sidste gang var vi rigtig mange, over 30, og det bliver for voldsomt. Jeg tror, at der er bestillinger til tre-fire hold endnu, siger Helen Bengtsen, der er uddannet hundetræner og dyreassistent, og så underviser hun i førstehjælp til hunde og katte.

- Jeg tror faktisk, jeg er den eneste, der underviser i førstehjælp til hund og kat, siger Helen Bengtsen.

Én ting der er vigtig, når det handler om førstehjælp er at bevare roen.

- Det sker på et splitsekund, at hunden falder om. Og kan du puste den lidt i næsen og ved du, hvor hjertet skal sidde, så kan du i hvert fald hjælpe den her hund, siger Helen Bengtsen.

 

Husk forbinding

Deltagerne i dag lærte en del, som de kunne tage med sig hjem.

- Jeg har fået fiffet, at i hvert fald at have en førstehjælpskasse med sig. Når man går på Møns Klint, så er det jo ikke normalt, at man har gazebind i lommen. Men det er jo en god ting, siger Anne Sæidlev fra Gislinge.

Og tre ting, der er gode at huske, hvis ens hund kommer til skade.

- Lad vær at panik, forhold dig roligt og kom afsted til dyrelægen, siger Jeanne Borup, der deltog i kurset.

Kurset bliver afholdt cirka seks gange om året, når der er nok tilmeldte. Det koster 125,- per person at deltage. Hunde er gratis. Du kan læse mere om kurset her.