Muligvis samme gerningsmænd bag voldsomme røverier

Politiet formoder, at det er de samme gerningsmænd, der står bag 3 voldsomme røverier i Faktabutikker i Næstved, Tappernøje og Fensmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først var det Fakta i Fensmark, så var det en Faktabutik i Næstved, og så var det Fakta i Brøderup, det gik ud over.

3 Faktabutikker har inden for den seneste halvanden måned været udsat for voldsomme røverier, og politiet melder nu ud, at det kan være de samme gerningsmand, der står bag. 

- Fremgangsmåden ligner hinanden de 3 steder, så vi har en formodning om, at det er de samme personer, der står bag, lyder det fra politikommissær Peter Haslund, der er sektionsleder hos lokalpolitiet i Næstved.

Peberspray og knuste ruder

Den 12. april begik 2 maskerede mænd røveri i Fakta på Sølunden i Fensmark. Her knuste de en rude og beordrede personalet til at lægge sig på gulvet, hvorefter de forsvandt med et kontantbeløb.

De havde skaffet sig en flugtbil ved at sprøjte pebersparay på 3 personer, der holdt i bilen på parkeringspladsen.

Stak af på cykel

Den 13. maj var det Fakta i Jernbanegade i Næstved, det gik ud over. Her knuste 2 gerningsmænd en rude til baglokalet omkring klokken 21 med en hammer. De stak hovedet gennem ruden, sagde at det var et røveri og fik stukket en grå pose med penge ud.

Den ene røver stak i øvrigt af på en cykel, som politiet mener at have fundet.

Sparkede ansatte

I Brøderup ved Tappernøje fandt det nok voldsommeste af de 3 røverier sted torsdag aften røveri. Her truede gerningsmændene de 2 ansatte på henholdsvis 17 og 57 år med en kvniv og sparkede dem i hovedet.

En af de ansatte kom lettere til skade og blev efterfølgende kørt til behandling på skade stuen.

Speciel trøje

De 2 røvere var iført elefanthuer, og politiet offentliggør nu overvågningsbilleder fra forretningen.

- Vi mangler nogle personer, der kan komme med oplysninger i sagen. Den ene af røverne har en lidt speciel trøje på, som der måske er nogen, der kan genkende, siger Peter Haslund.

Hættetrøjer og dansk

Gerningsmændene fra røveriet i Brøderup er beskrevet som - A: Mand, dansk, 20-25 år, ca. 180-185 centimeter høj, almindelig til muskuløs af bygning, iført grålig jakke med hætte og sorte bukser, hvide sko. Han havde sort elefanthue på hovedet og bar sorte handsker med hvidskrift på håndryggen, og så havde han en kniv i den ene hånd.

B: Mand, dansk, 20-25 år, cirka 180-185 centimeter høj, almindelig til muskuløs af bygning, iført grå jakke med hætte. På brystet var skrevet DA DA. Han var i ført sort cap og sort klæde om munden samt sorte handsker.

Politiet hører gerne fra folk, der har oplysninger i sagen og kan træffes på telefon 114.