¨

Motorvej skal gå gennem fredet højmose

Foto: TV ØST

En af de forslåede motorveje til Næstved skal føres gennem en fredet højmose. Naturfolk protesterer.

Den planlagte motorvej til Næstved fra Sydmotorvejen kan komme til at gå direkte igennem en fredet højmose.

Det står klart, efter tre forslag til linjeføring i sidste uge blev fremlagt.

Det drejer sig om linjeføringen nord om Holme-Olstrup, der modsat en sydlig løsning ikke kommer til at gå ud over mange boliger og private hjem. Den er derfor i udgangspunktet billigere.

Naturfolk protesterer

Men på sigt kan det vise sig at blive en langt dyrere løsning for Danmark, mener Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Skovforening i en fælles udtalelse. Den nordlige linjeføring går nemlig igennem en række beskyttede naturperler. Det skriver Politiken.

- Store internationale og regionale naturbeskyttelsesværdier i området vil lide stor skade, siger de to organisationer, der samtidig tvivler på, om en motorvej på strækningen vil være lovlig efter EU-reglerne.

De peger samtidig på, at der de seneste år er investeret millioner i at genoprette naturen i netop det område, der nu kan blive ramt af motorvejsbyggeriet.

Minister: Det bliver ansvarligt

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) lover dog, at de vil sikre, at motorvejen ikke kommer til at ødelægge værdifuld, beskyttet natur. Han vil dog ikke komme med konkrete løfter, før Vejdirektoratet er færdige med deres førundersøgelser.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App