¨

Motorvej på vej. Måske.

Foto: TV ØST

Bilister på strækningen mellem Rønnede og Næstved er begyndt at glæde sig. En rapport fra Vejdirektoratet peger nemlig på flere placeringer af en ny motorvej.

Pendlere, der kører på Danmarks mest befærdede landevej, vejen mellem Næstved og Rønnede, er ved at være vant til langsom kørsel og kø.

- Strækningen er simpelthen dræbende især i myldretiden om morgen og om eftermiddagen. Hvis man ser vejen klokken 15 om eftermiddagen, så er der lang kø fra Næstved og hele vejen til Rønnede, siger Stefan Bådholdt fra Fensmark.

Men nu er der hjælp på vej. Bilisterne er nemlig kommet et skridt tættere på en motorvej mellem Næstved og Rønnede. Vejdirektoratet har lavet fire forslag til nye veje på strækningen. Og en motorvej ville gøre livet lettere for for eksempel Anette Raahauge. Hun bruger hver dag 45 minutter op at køre fra sit hjem i Holme Olstrup til sit arbejde i Næstved.

- Det ville blive nemmere at komme ind i byen og ud af byen, siger Anette Raahauge.

Borgerne og byrådet i Næstved Kommune skal blive enig om, hvilken af de fire løsninger, der er bedst. Derefter bliver der lavet en miljø-undersøgelse. Og så er det op til Folketinget at beslutte, om de vil give penge til den nye vej.

I følge Vejdirektoratet vil en motorvej koste omkring en milliard kroner, mens det vil koste det halve at udbygge den eksisterende landevej.

02:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App