¨

Morgenbadere om drukbeskyldninger: Det er helt ude i hampen

Foto: TV ØST

Der er ingen, der drikker sig fulde i Herlufsholm Idrætscenters svømmehal, lyder det fra morgenbadere oven på tirsdagens historie om drukfester i saunaen.

Det har i den grad fået sindene i kog, at en fast bruger af Herlufsholm Idrætscenters svømmehal tirsdag i Sjællandske fortalte, at en gruppe ældre herrer hver fredag holder drukfest i saunaen.

I avisen tirsdag fortalte det tidligere konservative byrådsmedlem og nuværende medlem af Alternativet, Carsten Bering, hvordan han har oplevet gilderne i saunen, hvor omkring 12 herrer herunder eksempelvis pensionerede dommere, advokater, præster og bilforhandlere mødes og drikker whisky og champagne for efterfølgende at sætte sig ud i deres biler.

Løgn og overdrivelser

Men onsdag i svømmehallen raser andre faste badere over hans udtalelser.

- Hold da op hvor det her overdrevet. Jeg er en af dem der kommer i saunaen, jeg drikker som regel ikke noget, men føler mig ikke udenfor af den grund. Måske bliver der drukket et lille glas pr. person og heller ikke mere. Carsten Bering kommer ca. 7.30, en time efter at vi andre kommer, så går han ud og svømmer ca. 15 min. hvorefter han går i sauna som på det tidspunkt er tom! Hvad gør man ikke for at komme i medierne? At personalet ikke kender noget til det uskyldige lille glas, må betegnes som rent hykleri! I øvrigt er der hverken dommere eller præster til stede, løgn fra ende til anden! skriver Per Hansen på TV ØSTs facebookside, og i onsdagens udgave af Sjællandske harcelerer en anden morgenbader over Bering.

- Jeg ved fand'me ikke, hvad der er galt med ham, siger Lennard B. Nielsen, der er forhenværende socialdemokratisk regionsrådsmedlem og nu faglig sekretær hos 3F Sydsjælland.

Faste pladser i svømmehal og sauna

Han kalder Carsten Bering alternativt begavet, mens andre bakker Bering op og bekræfter drikkeriet og fortæller om, at de ikke har følt sig velkomne i svømmehallen og er blevet dikteret faste pladser i saunaen og i svømmebassinet. Jørgen Hansen, der har kommet i svømmehallen de seneste 20 år har heller ikke meget tilovers for beskyldningerne.

- Jeg synes, det er misvisende og helt ude i hampen. Det er rigtigt, at vi hver fredag har en fast tradition om at drikke Asti, men vi er 20 personer om tre flasker, der indeholder 5-6 procent. Der er også cola og danskvand, og jeg vil gerne understrege, at der aldrig er fulde mennesker i saunaen, eller nogen som efterfølgende er kørt derfra fulde, siger han.

Paf over historien

Han bekræfter, at der en enkelt gang, hvor Carsten Bering var til stede også var en flaske med en sjat whisky i.

- Der var en, som havde fødselsdag og havde taget den med, men der blev ikke drukket af den, siger Jørgen Hansen, der er forundret over, at historien er blevet så stor.

- Jeg blev fuldstændig paf, da jeg læste historien. Det hører ingen steder hjemme, og jeg ved ikke, hvorfor Carsten Bering har set sig tosset på det. Det her har været en tradition i 25 år, og det er sket med ledelsens accept, og så passer det altså ikke, at vi bestemmer over saunaen. Det kan vi jo ikke. Det er ikke vores, siger han.

Retter ind

Svømmehallens bestyrelsesformand Hans Nikolajsen kendte ikke til sagen, før han tirsdag blev gjort opmærksom på den. Han siger, at der øjeblikkeligt vil blive sat en stopper for drikkeriet i saunaen, og at det ikke er tilladt at medbringe alkohol i svømmehallen. Det retter morgenbaderne sig selvfølgelig efter, siger Jørgen Hansen.

- Er det forbudt, så er det forbudt, og så retter vi selvfølgelig in, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App