Molotovcocktails blev kastet mod skole i Næstved

En række molotovcocktails blev natten til mandag kastet mod en fløj på Sjølundsskolen i Næstved. Politiet betragter sagen som alvorlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række molotovcocktails blev natten til mandag kastet på Sjølundsskolen i Næstved – både indendørs og udendørs.

Det viser politiets tekniske undersøgelser af brandene på skolen mandag.

- Det er alvorligt, for det tyder på, at gerningsmændene har forberedt sig ved at fremstille de her molotovcocktails, så de kunne starte en brand, siger Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Næstved, til TV ØST.

 

LÆS OGSÅ:  Video: Se Sjølundsskolen efter angreb med brandbomber

 

LÆS OGSÅ: Påsat brand lukker skole

 

Politiet betragter sagen som en sag om forsætslig brandstiftelse, selvom der kun skete begrænset skade på skolen, hvor branden hurtigt blev slukket.

En molotovcocktail er en brandbombe, fremstillet ved at fylde en speciel blanding brændbare væsker i en flaske, der forsynes med en klud. Hvis flasken knuses, mens der er sat ild i kluden, så vil væsken starte en brand på stedet.  Brandbomberne blev udviklet til at bekæmpe kampvogne kort før Anden Verdenskrig.

Brandbombe i Cocio-flaske

Politiets teknikere har mandag fundet stumper af de anvendte flasker ved arnestederne til branden, og vil nu arbejde videre med de tekniske beviser.

- Vi vil blandt andet nu undersøge og analysere de væsker, som vi har fundet på skolen, siger Niels Denny Sørensen. Politiet har allarede fastslået, at der var tale om flasker, der oprindeligt har indeholdt kakaomælk af mærket Cocio.

Politiet arbejder også på at gennemgå skolens videoovervågning, og håber også at høre fra eventuelle vidner i området.

Branden på skolen fik mandag den konsekvens, at skolen måtte holde lukket. Håbet er dog fortsat, at skolen kan åbne som normalt tirsdag.