Medicin stjålet fra aflåste operationsstuer - kan være dødeligt i de forkerte hænder

Gerningsmanden har ifølge politiet fået adgang til flere operationsstuer ved hjælp af et nøglekort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En større mængde stærk smertestillende medicin, der kan være dødsensfarlig i de forkerte hænder, er blevet stjålet fra flere aflåste operationsstuer på Næstved Sygehus.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Medicinen er blevet stjålet mellem lørdag formiddag den 4. december klokken 10.00 og mandag morgen den 6. december klokken 08.00 fra fire separate operationsstuer på anæstesiafdelingen.

quote Hvis man tager for meget af det, så er det dødeligt

Mads Justesen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Her opdagede en ansat, at et medicinskab var blevet brækket op og tømt for medicin.

Efterfølgende advarede politiet mod den farlige medicin, og nu viser efterforskning fra stedet, at der angiveligt er blevet benyttet et personalenøglekort til at skaffe sig adgang til operationsstuerne.

- Det er morfinpræparater, der er blevet stjålet, og hvis man tager for meget af det, så er det dødeligt, siger politikommissær Mads Justesen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hos politiets afdeling i Næstved har man ifølge Mads Justesen aldrig før set, at der er blevet stjålet medicin med denne fremgangsmåde.

- Det her har vi overhovedet ikke set før. Nogle steder på et sygehus kan man have offentlig adgang, men operationsstuerne er absolut ikke noget sted, hvor der er offentlig adgang, siger han og tilføjer:

- Selvfølgelig er det set før, at der er blevet stjålet medicin fra sygehuse, lægepraksisser eller dyrlæger. Men det er meget atypisk, at man går ind på et sygehus og ind på en lukket operationsstue for at brække et medicinskab op. Lige præcis den modus har vi ikke set før.

Gennemgår omfattende videomateriale

Derfor drejer politiets efterforskning sig om at gennemgå en omfattende mængde videoovervågning fra sygehuset og finde ud af, hvilke nøglekort eller nøglebrikker der er blevet brugt for at komme ind på operationsstuerne.

- Operationsstuerne er aflåste og er ikke blevet brudt op. Det er kun skufferne og skabene inde på stuerne, som simpelthen er blevet brækket i stykker, siger Mads Justesen.

quote Vi har slet ikke fastlagt gerningsmandens færden

Mads Justesen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I den forbindelse gennemgår politiet en større mængde data, hvor de håber at finde frem til, hvilket nøglekort der er blevet brugt for at skaffe sig adgang til operationsstuerne.

- På sygehuset bevæger personalet sig rundt med disse nøglekort eller nøglebrikker, og det bliver registreret i systemet, hvordan man kommer rundt. Nu skal vi klarlægge, hvordan gerningsmanden er kommet rundt på stuerne.

- Vi har slet ikke fastlagt gerningsmandens færden, men han har været alene på operationsstuerne, siden der har været tid til at brække medicinskabene op, siger Mads Justesen.

Læs også
Danskerne er dybt splittede om vaccinepligt
Læs også
Danskerne er dybt splittede om vaccinepligt

Hvis politiet i deres gennemgang af videoovervågningen finder et billede af gerningsmanden, vil personen i første omgang blive efterlyst internt i politiet. Men hvis vedkommende ikke bliver genkendt, kan der komme en offentlig efterlysning med dertilhørende billede.

Da politiet undersøgte de fire operationsstuer mandag den 6. december, havde personalet på sygehuset endnu ikke det fulde overblik over, hvad der var stjålet.

- De var nødt til at kontrollere det med deres lister og deres revision, fordi det kræver en større optælling, siger Mads Justesen.

Medicinen kan være endt i misbrugsmiljø

Umiddelbart tyder intet ifølge politiet på, at en ansat på sygehuset skulle stå bag medicintyveriet.

- Der er intet, der peger på, at det skulle være en ansat på stedet, som har foretaget der her tyveri. Absolut ikke. Og det ud fra de vidneforklaringer, som vi har lavet på stedet. Noget tyder på, at det er en udefrakommende, siger Mads Justesen.

- Men alle muligheder står åbne, så hvis der lige pludselig kommer nogle spor, som peger i den anden retning, så følger vi bare dem, tilføjer han.

Derfor er efterforskningen bestemt ikke lukket ned, understreger Mads Justesen og opfordrer folk med eventuelle oplysninger i sagen til at kontakte politiet.

Læs også
Bil med børn på bagsædet forulykker - nu kommer politiet med kraftig opfordring til bilister
Læs også
Bil med børn på bagsædet forulykker - nu kommer politiet med kraftig opfordring til bilister

- Hvis man i misbrugsmiljøet får en idé om, at nogen kunne være i besiddelse af noget medicin, som man normalt ikke får tilbudt, og man kan se, at det er i en emballage, som man ikke tidligere har set, så skal man rette henvendelse til politiet.

- For i de forkerte hænder kan det være utrolig farlig medicin. Vi skal undgå, at det bliver viderefordelt og spredt i miljøet, fordi den kan have fatale konsekvenser, siger Mads Justesen.

Sygehusledelsen for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse oplyser, at fordi der er tale om en politisag under efterforskning, har sygehuset ingen kommentarer til medicintyveriet. De henviser i stedet til politiet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik