¨

Mand på lystbåd blev fanget under kran – nu rejser politiet sigtelse i sagen

00:41

Dykkere og redningsmandskab forsøgte i flere timer at nå ned til manden på båden. Video: Per Rasmussen

I september sidste år væltede en kran ned over en båd i Næstved, og en mand blev dræbt. Nu har politiet sigtet kranføreren for uagtsomt manddrab.

I september sidste år svigtede bremserne på en stor kran, der skulle løfte en lystbåd op af vandet ved slæbestedet på Bådebyggervej i Næstved.

Kranen væltede ud over kajkanten og landede ovenpå lystbåden. En 74-årig mand var ombord på båden og blev fanget under kranen under vandet. Han mistede livet.

Nu har bilinspektøren afsluttet sin undersøgelse af sagen, og det har fået Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at rejse en sigtelse for uagtsomt manddrab mod kranføreren.

Det oplyser politikommissær Mads Justesen til TV ØST.

- Rapporten fra bilinspektøren påpeger, at der var nogle store fejl på kranens bremser, og at det højst sandsynligvis er derfor, den fortsatte udover havnekanten og ramte båden, som den skulle trække op, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

Redningsfolk var talrigt til stedet i Næstved, hvor en kran væltede ned over en båd. Foto: Per Rasmussen

Mangler skrivelse fra Arbejdstilsynet

Føreren af kranen ejer også kranfirmaet, fortæller politikommissæren. Derfor er det ham, der er sigtet i sagen.

Efter at have modtaget rapporten fra bilinspektøren tænker vi også, at der er nogle ting, som føreren af kranen kunne have gjort for at undgå ulykken

Mads Justesen, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der er tale om en ulykke, og det er ikke noget, der er gjort med forsæt. Men efter at have modtaget rapporten fra bilinspektøren tænker vi også, at der er nogle ting, som føreren af kranen kunne have gjort for at undgå ulykken, siger Mads Justesen.

Politiet skal nu have færdiggjort deres sagsbehandling, og så bliver sagen sendt til Anklagemyndigheden.

- Vi mangler lige en skrivelse fra Arbejdstilsynet, som vi ikke har modtaget endnu. Men når vi har de sidste ting på plads, så er det anklagemyndigheden, der beslutter, om der skal rejses tiltale, siger politikommissæren, som regner med, at sagsbehandlingen kan være afsluttet om 14 dage.

Kranen, der væltede ned over lystbåden i Næstved, vejede 30 ton. Dykkere og redningsmandskab forsøgte i flere timer at nå ned til manden på båden, men det var ikke muligt. De måtte vente på en anden kran, som kunne frigøre båden, og da var det for sent at redde den 74-åriges liv.

Det var her både Bådebyggervej i Næstved, at ulykken skete den 10. september sidste år.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App